Oruçluyken diş ağrısı nasıl geçer? Oruçluyken dişiniz ağrıdığında ne yapmalısınız?

Oruçluyken diş ağrısı nasıl geçer? Oruçluyken dişiniz ağrıdığında ne yapmalısınız?
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Müslümanlar oruç tutmaya başladı. Birçok insan internette oruçluyken diş ağrısını nasıl geçireceğini araştırıyor. Peki Oruçluyken diş ağrısı nasıl geçer? Oruçluyken dişiniz ağrıdığında ne yapmalısınız?

Oruçluyken diş ağrısı nasıl geçer?

Oruç tutarken diş ağrısıyla karşılaşmak, birçok kişinin yaşadığı bir durumdur. Ancak oruç tutulduğu için diş ağrısıyla başa çıkmak ilaç alınamamasından dolayı büyük bir problem teşkil ediyor. Peki oruçluyken diş ağrısı nasıl geçer? Oruçluyken dişiniz ağrıdığında ne yapmalısınız?

ORUÇLUYKEN DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Ancak oruçlu iken diş ağrısıyla başa çıkmak için bazı önlemler alınabilir. Uzmanlar, oruçlu kişilerin geçici olarak diş ağrısını hafifletebilmek için soğuk kompres uygulamasını önermektedirler.

Diş hekimi Selçuk Özbölük, oruçlu iken diş ağrısıyla karşılaşan kişilerin, ağrıyan bölgeye soğuk kompres uygulaması yaparak geçici bir rahatlama sağlayabileceklerini belirtiyor. Ancak bu geçici çözümün yanı sıra, diş ağrısının kesin tedavisi için bir diş hekimine başvurulması gerektiğini vurguluyor.

Özbölük, ağrıyı hafifletmek için doğal çözümlerden de bahsediyor. Bunlar arasında ilk olarak diş fırçalamanın önemine dikkat çekiyor. Diş fırçalama, çürük oluşumunu engelleyerek ağrının azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca kuru karanfilin ağrıyan bölgeye konarak bekletilmesinin, bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltabileceğini ifade ediyor. Bunun yanı sıra, karanfilin antibakteriyel özelliğinden dolayı çürük dişin çevresindeki zararlı bakterilere etki ederek ağrının hafiflemesine yardımcı olabileceğini belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar