Orta Vadeli Program açıklandı! Erdoğan: Enflasyonu tek haneye indireceğiz

Orta Vadeli Program açıklandı! Erdoğan: Enflasyonu tek haneye indireceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Vadeli Program'ın (OVP 2024-2026) sunumunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Daha güçlü, güvenli ve müreffeh Türkiye hedefi doğrultusunda, ekonomideki ilk yol haritamızı Orta Vadeli Programla ortaya koyuyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın programın hedefine dair en önemli mesajı 'enflasyon' oldu.

'Enflasyon sorununu' Türkiye'nin unutacağını söyleyen Erdoğan, kişi başı milli gelirin de 15 bin dolara yaklaşacağını açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sandıkların açılmasıyla birlikte tüm belirsizlikler ortadan kalktı ve Türkiye'yi kimin yöneteceği belli oldu. Halkımız bir kez daha 'istikrar' dedi. Seçimlerin üzerinden henüz 1 hafta geçmeden kabinemizi açıkladık. Ekonomideki kurmay kadromuzu kurduk. Eski Türkiye'nin alışkanlıklarından kendilerini kurtaramayanları ise içimiz acıyarak izliyoruz.

Hiç kimseye ve hiçbir fikre ön yargıyla yaklaşmıyoruz. Kimden geldiğine bakmadan ülkemizin faydasına olacak her türlü öneriyi hayırhahlıkla değerlendirmeye hazırız. Muhalefetin de ülkemizin hayrına olacak işlerde bize destek vermesini bekliyoruz.

Ekonomik büyümeden taviz vermeyeceğiz. Yüksek katma değerli yatırımların önünü açarak ve finansmanını kolaylaştırarak, sağlıklı büyüme sağlayacağız

(Deprem bölgesi) Ek bütçe ile bölgeye 762 milyar lirayı ayırmıştık. 2024 yılında deprem bölgesi için 1 trilyon liralık kaynak ayıracağız. Deprem tahribatını ortadan kaldırıp dengeli ekonomik büyümeyle istihdamı artırmak, enflasyonu tek haneye düşürüp gelir dağılımını iyileştirmek önceliğimiz

Üç yıllık dönemde, ekonomik büyümede dengelenmeyi, yüksek katma değerli özel sektör yatırımlarının öncülüğünde ortalama yüzde 4,5 büyümeyi hedefliyoruz.

Hükümet olarak, Orta Vadeli Program'a desteğimizin tam olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum

Döneminin tamamında yaklaşık 3 trilyon lira kaynak, deprem bölgesi için kullanılmış olacaktır."

1,3 trilyon doları aşan büyüklük ve 14 bin 855 dolara çıkan fert başına milli gelirle yüksek gelir grubu ülkeler arasına girmeyi öngörüyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar