Orhan Aydın'ın depremde kaybettiği kızı için aldığı karar duygulandırdı

Orhan Aydın'ın depremde kaybettiği kızı için aldığı karar duygulandırdı
6 Şubat’ta meydana gelen depremde kızı Eylem Şafak Aydın'ı kaybeden sanatçı Orhan Aydın, kızının anısına 40 bin ağaçlık orman yaptıracağını söyledi.

Çeşme Belediyesi tarafından 17 -20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Çeşme 1. Kitap Günleri’nde sahne alan sanatçı Orhan Aydın, 6 Şubat depreminde kaybettiği kızı Eylem Şafak Aydın anısına 40 bin ağaçlık orman yaptıracağını açıkladı.

MA'nın aktardığına göre resmi verilerin depremde 50 bin insanın yaşamını yitirdiğini gösterdiğini belirten Aydın, "Hatay’da onun adına çocuklara ve gençlere yönelik bir kütüphane ve sanat merkezi yapıyorum. Orman yangınlarında binlerce ağaç yok olup gidiyor, o yüzden ormanlar oluşturmak istiyorum, insanlığa umut olsun diye. İlkini yaptım, 2 bin ağaçlık bir orman gerçekleştirdik. 1 Eylül Dünya Barış Günü aynı zamanda kızımın doğum günü. 40 bin ağaçlık bir orman hedefim var, özellikle yangınların olduğu bölgelerde Marmaris çevresinde. Kızım Akyaka’da yatıyor. Ormana kızımın adını vereceğim ama her ağaca bir isim vereceğim. O isimler, deprem bölgelerinde canlarını yitiren çocukların adlarını taşıyacak" dedi.

download.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar