Orgeneral Saldıray Berk hayatını kaybetti!

Orgeneral Saldıray Berk hayatını kaybetti!
Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan Saldıray Berk hayatını kaybetti.

Eski 3. Ordu ve EDOK komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk 75 yaşında hayatını kaybetti.

1948 Erzurum doğumlu Saldıray Berk, 2009 yılında FETÖ kumpasıyla oluşturulan Erzincan'daki Ergenekon davasının sanıkları arasında yer almıştı.

iyyiyi.jpg

SALDIRAY BERK KİMDİR?

Saldıray Berk, 1962'de Selimiye Askerî Ortaokulu'ndan mezun olduktan sonra, Kuleli Askerî Lisesi'ni tamamladı ve 1968'de Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu.

Askerî kariyerine Topçu ve Füze Okulu'nda devam etti ve 1976 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri'ne bağlı topçu birliklerinde çeşitli görevlerde bulundu.

Kurmay subay olarak görev yaptığı dönemde, 39. Piyade Tümen Lojistik Şube Müdürlüğü, Harekât Şube Müdürlüğü, Kara Harp Okulu öğretim üyeliği gibi önemli görevler üstlendi. Ayrıca Moskova Kara Ataşeliği gibi uluslararası görevlerde bulundu.

sklj.jpg

Tugay Komutanı olarak görev aldığı 1990'lı yıllarda Tuğgeneral rütbesine terfi etti ve daha sonra Tümgeneral ve Korgeneral rütbelerine yükseldi. Bu dönemde, 2. Ordu Harekât Kurmay Yarbaşkanlığı, Bakü Silahlı Kuvvetler Ataşeliği gibi önemli görevlerde bulundu.

2007 yılında Orgeneral rütbesine terfi eden Berk, 3. Ordu Komutanlığı ve Eğitim ve Doktrin Komutanlığı gibi kritik pozisyonlarda görev yaptı. 2011 yılında emekli oldu.

Saldıray Berk aynı zamanda Ergenekon davasında tutuksuz yargılandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar