Devlet üniversitesinde fişleme iddiası

Devlet üniversitesinde fişleme iddiası
Ordu Üniversitesi Rektörü Ali Akdoğan'ın fişleme yaptığı iddia edildi. CHP’li Mustafa Adıgüzel'in iddiasına göre, üniversite çalışanları hakkında mezhep ve siyasi aidiyet gibi bilgileri not alan Akdoğan, aldığı notları masasının sağ üst çekmesinde saklıyor. Konuyu dile getirmekle yetinemeyen CHP'li Adıgüzel, iddiasını Meclis gündemine de taşıdı.

Ordu Üniversitesi çalışanlarının, Rektör Ali Akdoğan’a yönelik önemli bir iddia gündeme geldi. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, üniversite çalışanları hakkında fişleme yaptığını söylediği Ordu Üniversite rektörünün, insanları çeşitli aidiyetleri nedeniyle kayıt altına aldığını aktardı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Ali Akdoğan hakkında ''''Masasının sağ üst çekmecesinde kahverengi kaplı bir not defteri bulunduğu, bu deftere çalışanların mezhebi, siyasi fikri hakkında notlar aldığı ve bu notları günlük kararlarında kullandığı” iddialarını dile getiren Adıgüzelin açıklamalarının tamamı şu şekilde: 

“Rektör kendi GBT sistemini oluşturmuş. Bazı daire başkanlarının Alevi ya da solcu olduğunun, bazı hocaların namaz kıldığının belirtildiği, dört tıp fakültesi hocasının yanında ‘Seçimi kaybetsek de bu ülkeyi solculara bırakmayacağız’ ifadesinin yazılı olduğu bilgisi var” dedi. Üniversitenin performans yönergesinde rektöre, personele yönelik “nakil, emekli etme ya da görevde yükseltme” gibi yetkiler verildiğine işaret eden Adıgüzel, iddiaları önergeyle Meclis’e taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, “Rektörün defter üzerinden kişisel uygulamalar yapıp yapmadığına dair bir soruşturma açmayı, soruşturma süresince de görevinden uzaklaştırılması gerektiğini düşünüyor musunuz” sorularını yöneltti.

AKRABA ATAMASI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Ordu Üniversitesi’nin, personelin “ahlak durumunu ve özelliklerini” değerlendirecek “performans değerlendirme yönergesi” yayımladığını, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın damadının da üniversitede “adrese teslim” şart ile araştırma görevlisi olduğunun iddia edildiğini gündeme getirmişti. Sayıştay da üniversite ile ilgili “objektif kriterlere aykırı atama yapıldığı” tespitinde bulunmuştu. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar