Son anket Ankara’yı hareketlendirir! Halktan AKP'ye sert tokat

Son anket Ankara’yı hareketlendirir! Halktan AKP'ye sert tokat
ORC'nin anketine göre, Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'na yüzde 12 fark atıyor, AKP'nin oyu ise yüzde 30'un altında.

Seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı dikkat çekici anketleriyle bilinen ORC Araştırma, 18-22 Ağustos tarihleri arasında, 51 ilde toplam 5 bin 310 kişi ile yüz yüze görüşerek gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Anket şirketi katılımcılara, ''Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?'' diye sordu. Anket sonuçlarına göre son seçimde Millet İttifakı''nı oluşturan CHP, İYİ Parti ve SAADET''in oyları toplamı yüzde 47''yi buluyor. Cumhur İttifakı''nı oluşturan AKP, MHP ve BBP''nin toplam oy oranı ise yüzde 35 olarak ölçüldü. Yani Millet İttifakı, Cumhur İttifakı''na yüzde 12 fark atıyor.

Ankete göre AKP''ye oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 27,3. ORC''nin geçtiğimiz temmuz ayında paylaştığı anketin sonuçlarına göre AKP''nin oyu sabit kalmış durumda.

CHP''nin oy oranı ise yüzde 25,1 olarak ölçüldü. ORC''nin Temmuz ayı anketinde ise CHP''nin oy oranı yüzde 24.0 olarak ölçülmüştü.

İYİ Parti''nin oy oranı yüzde 21.1. Bir önceki ay anketine göre ise İYİ Parti''nin oy oranı yüzde 22.1 olarak ölçülmüştü.

ORC''nin Temmuz ayı anketinde HDP''nin oy oranı 7,6 iken bu ay yapılan ankete göre HDP''nin oy oranı yüzde 7,2 oldu.

MHP''nin oy oranı yüzde 6,1. Bir önceki ay MHP''nin oy oranı yüzde 7.0 olarak ölçüldü.

Gelecek Partisi''nin oy oranı yüzde 2.2. DEVA Partisi''nin oy oranı yüzde 2.1. Türkiye Değişim Partisi''nin oy oranı yüzde 1,9. Büyük Birlik Partisi yüzde 1,8. Bağımsız Türkiye Partisi yüzde 1,8. Ayrıca Saadet Partisi yüzde 1,4 oy alırken diğer partiler ise yüzde 2.0 olarak ölçüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar