OpenAI ilk Asya ofisini açtı

OpenAI ilk Asya ofisini açtı
Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, Asya'daki ilk ofisini Tokyo'da açtı.

OpenAI, "İnsanlığa zarar vermeyen yapay zeka üretmek" hedefiyle faaliyet gösterdiğini belirterek, Tokyo'yu ilk Asya ofisi olarak seçmelerinin nedenini, şehrin küresel liderlik, hizmet kültürü ve yenilikçiliği benimsemesi olarak açıkladı.

Yeni ofisin, Toyota, Rakuten ve Daikin gibi kurumsal müşterilerle ilişkileri hızlandırarak, OpenAI ürünlerinin kullanımını artıracağı vurgulandı.

Açıklamada, Japonya pazarına yönelik olarak, metinleri daha hızlı çeviren ve özetleyen, Japonca için optimize edilmiş özel sohbet robotunun hizmete sunulduğu belirtildi.

Firma, yeni ofisi aracılığıyla müşteri desteği dahil kurumsal hizmetler sunmayı ve Japonya'da bir yönetim çerçevesi oluşturmayı planlıyor.

Devlet televizyonu NHK'ye göre, yeni ofisin açılışı dolayısıyla Çiyoda bölgesindeki bir otelde basın toplantısı düzenlendi ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

OpenAI CEO'su Sam Altman, toplantıya gönderdiği video mesajında Tokyo ofisini, Japonya halkı ve iş dünyasıyla uzun vadeli bir ortaklık olarak nitelendirdi.

Altman, "Yapay zekanın insanları daha üretken hale getireceğine ve henüz hayal bile edilemeyen yeni sektörlere değer katacağına inanıyoruz." dedi.

OpenAI yöneticisi Brad Lightcap, toplantıdaki konuşmasında Japonya'nın OpenAI sohbet robotunu kullanan en büyük pazarlardan biri olduğunu belirtti.

OpenAI, uluslararası operasyonlarını genişletmek amacıyla 2023'te Londra ve Dublin'de ofis açtığını duyurmuştu.

Altman, Nisan 2023'teki Tokyo ziyareti sırasında Başbakan Kişida Fumio ile yaptığı görüşmede, ulusal pazar için yatırım fırsatlarını ele almıştı ve Japon kültürüne ve diline uygun bir model oluşturmayı planladıklarını belirtmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar