Onur Emrah Yıldız kimdir? CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız kaç yaşında, nereli?

Onur Emrah Yıldız kimdir? CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız kaç yaşında, nereli?
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte bütün partiler il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız oldu. Peki Onur Emrah Yıldız kimdir? CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız kaç yaşında, nereli?

Onur Emrah Yıldız kimdir?

İzmir'in Çiğli ilçesinde yerel seçimlere dair önemli gelişmeler yaşanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Çiğli Belediye Başkan adayı değiştirilerek Onur Emrah Yıldız olarak belirlendi. Onur Emrah Yıldız'ın köklü eğitim geçmişi ve başarılı kamu hizmeti, kariyeri insanlar tarafından merak ediliyor. Peki Onur Emrah Yıldız kimdir? CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız kaç yaşında, nereli?

ONUR EMRAH YILDIZ KİMDİR?

İzmir'in Çiğli ilçesinde doğan Onur Emrah Yıldız, 1986 yılında hayata gözlerini açtı.

İlkokuldan itibaren aldığı eğitimi İzmir'de tamamladı ve üniversite eğitimini Sivas'ta Çevre Mühendisi olarak tamamladı.

İnşaat sektöründe yöneticilik deneyimine sahip olan Yıldız, aile şirketinde 2009-2012 yılları arasında görev yaptı ve bu süreçte çeşitli mahallelerde konut inşa projelerine liderlik etti.

Kamu hizmetine katkıları 2012 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde başladı. 2019 yılında Dereler Bakım ve Körfez Tarama Şube Müdürü olarak atanmış, ardından 2021 yılında metropol ilçelerden sorumlu Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı görevine getirilmiştir.

CHP ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NEDEN DEĞİŞTİ?

CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Uygar Yıldırım olmuştu. Ancak partinin ilçe örgütlerinden bu aday büyük tepkiler çekmişti. Birçok vatandaş Çiğli Belediye Başkanlığı'nın önüne giderek "Biz Çiğli'de ithal aday istemiyoruz" ve "Ankara şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları atmıştı. Bu olayların ardından Çiğli Belediye Başkan adayı Uygar Yıldırım olarak değiştirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar