Onlarda helikopter bizde itfaiyeci hortumu.. Los Angeles'taki kurtarma çalışmaları ile Şanlıurfa’daki görüntüler gündem oldu

Onlarda helikopter bizde itfaiyeci hortumu.. Los Angeles'taki kurtarma çalışmaları ile Şanlıurfa’daki görüntüler gündem oldu
Deprem bölgesi olan Şanlıurfa ve Adıyaman’daki yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e yükseldi.

Şanlıurfa’nın Abide Kavşağı tam bir can pazarına döndüğü görüntüler yürek yaktı. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından bir de sel felaketi can aldı. Yaşanan bu felaketlerde devlet müdahalede yine ikinci planda kaldı. Los Angeles’taki selden gelen kurtarma görüntüleri ile Şanlıurfa’nın Abide Kavşağı’ndaki can pazarının yaşandığı o dakikalarda gelen görüntülerin arasındaki fark dikkat çekti.

Şanlıurfa’nın Abide Kavşağı alt geçitinde mahsur kalan vatandaş halk tarafından itfaiyeci hortumu ile kurtarılırken, Los Angeles’ta yaşanan selde mahsur kalan kişi profesyonel ve helikopterden sele inen ekip tarafından kurtarılıyor.

abide-kavsagi-kurtarma.jpg

ŞANLIURFA''DAKİ  GÖRÜNTÜ

Şanlıurfa’nın kurtarılama çalışmalarındaki görüntüler ile Los Angeles''tan gelen görüntüler kıyaslanınca sosyal medyada olay oldu.

Helikopterden sarkan kurtarma görevlisi nehre iniyor. Los Angeles''ta gerçekleşen kurtarma çalışmaları ile Şanlıurfa arasındaki fark gündem oldu.

Şanlıurfa''da 2 gün önce etkili olan sağanak yağışın ardından sel felaketi yaşandı. Felakette 18 kişi hayatını kaybetti. Şanlıurfa''daki sel felaketinden bir gün sonra Los Angeles''ta yaşanan selde de benzer görüntüler yaşansa da kurtarma çalışmalarında kullanılan yöntemlerin farklılıkları göze çarptı.

los-angeles.jpg

LOS ANGELES''TAKİ GÖRÜNTÜ

Mahsur kalan kişiyi alıp güvenli bölgeye götürüyor.

Şanlıurfa''da akıntıda sürüklenen vatandaşın itfaiye hortumuyla kurtarıldığı görülürken ertesi gün Los Angeles''tan gelen görüntülerde ise akıntıda mahsur kalan adamın helikopter yardımıyla kurtarıldığı görüldü. İki kurtarma operasyonu arasındaki fark sosyal medyada gündem oldu.

los-angeles1.jpg

los-angeles2.jpg

los-angeles3.jpg

los-angeles4.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar