Onlarca mağdur vatandaş alın terini istiyor! İnşaatı tamamlanmamış konutlar çürümeye bırakıldı

Onlarca mağdur vatandaş alın terini istiyor! İnşaatı tamamlanmamış konutlar çürümeye bırakıldı
İstanbul'da bir konut projesinden ev satın alan yurttaşlar, inşaatın durdurulduğunu ve evlerin teslim edilmediği gerekçesiyle protesto gerçekleştirdiler.

İstanbul Esenyurt''ta konut projesinden ev satın aldıklarını fakat evlerin teslim edilmediği ve inşaatında durdurulduğunu belirterek, şirket binasıın önünde protesto yaparak basın açıklamasında bulundular. 

En Son Haber''in aktardığına göre; Onlarca vatandaş, Esenyurt''ta bulunan bir site projesinden konut satın aldı. Evlerinin zamanında teslim edilmediğini iddia ederek, şirket binası önünde protesto gerçekleştirdi. Depreme dayanıksız evlerde oturmak zorunda kaldıkların belirten bazı mağdurlar, projenin bitirilerek konutların teslim edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Site mağdurları teslim edilmeyen evleri için basın açıklaması yaptı #2

"İNŞAAT SAHİPLERİ HALA HAREKETE GEÇMİYOR"

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu; "Elimde tuttuğum tüketici kanunu 2014 yılında yenilendiğinde bu inşaatlar daha yeni yapılıyordu. Bu kanuna göre, verilmesi gereken teminatlar verilmemiş. Burada mağduriyet yaşanıyor. Tamamlama sigortası yapılmamış. Satışlar tapudan değil, şirket kâğıdı ile yapılmış. Oysa bu kanundan önce bile yapılmış sözleşmelerin 1 yıl içinde bu kanuna uygun hale getirilmesi yasal zorunluluk. İnşaat sahipleri hala harekete geçmiyor. Mağdurlar çaresiz. Umutsuz şekilde burada gelip haykırıyorlar" dedi.

Site mağdurları teslim edilmeyen evleri için basın açıklaması yaptı #3
"ALIN TERİMİZI, EVLERİMİZİ GERİ İSTİYORUZ"

Esenyurt''ta site mağdurları teslim edilmeyen evleri için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Semra Kızıl,

"Binlerce suç duyurusunda bulunduk hala bir çözüm gerçekleşmedi. Alın terimizi geri istiyoruz. Devletin bize sahip çıkmasını istiyoruz. İnşaatlar başlasın istiyoruz, evlerimizi istiyoruz."

Site mağdurları teslim edilmeyen evleri için basın açıklaması yaptı #4

Site mağdurları teslim edilmeyen evleri için basın açıklaması yaptı #5

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar