Önce zam sonra indirim geldi

Önce zam sonra indirim geldi

Özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarına yapılan zamın ardından alkollü içecek fiyatlarında artış yaşandı. Ancak bugün bir bira firması, önceki zam oranlarını gözden geçirerek fiyatlarında indirime gittiğini duyurdu.

Son günlerde Türkiye'de özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarındaki artışlar ve firmaların kendi zamlarını eklemesiyle alkollü içecek fiyatlarında peş peşe yükselme yaşandı.

Özellikle Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 6 aylık üretici enflasyonu rakamlarının etkisiyle akaryakıt, alkollü içkiler ve tütün mamullerine yönelik ÖTV tutarlarında artışlar gerçekleşti.

Bu vergi artışlarıyla birlikte içki markaları da kendi zamlarını uyguladı ancak bir bira firması, 5 gün önce duyurduğu zamdan sonra bugün zamlı fiyatlarda indirime gittiğini duyurdu.

Standart biranın fiyatında, daha önce yapılan yaklaşık 10 TL'lik zamdan sonra 3 ila 5 TL arasında bir indirim yapıldığı belirtildi.

SİGARADA DA ZAM GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Sigara sektöründe de benzer bir durum yaşanmış, tepki çeken bir sigara grubu, aldığı tepkilerin ardından yaptığı zam miktarını 6 TL geri çekmişti.