Ömer Ekşi kimdir? CHP İzmir Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Ekşi kaç yaşında, nereli?

Ömer Ekşi kimdir? CHP İzmir Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Ekşi kaç yaşında, nereli?
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte partilerin belediye başkan adaylarının neredeyse hepsi belli oldu. CHP İzmir Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Ekşi oldu. Peki Ömer Ekşi kimdir? CHP İzmir Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Ekşi kaç yaşında, nereli?

Ömer Ekşi kimdir?

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek Mahalli İdareler Seçimi için partilerin adayları belirlenmeye devam ediyor. CHP'nin İzmir Bornova Belediye Başkan adayı olarak Ömer Eşki seçildi. Birçok vatandaş bu kararın ardından Ömer Ekşi'nin hayatını merak etmeye başladı. Peki Ömer Ekşi kimdir? CHP İzmir Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Ekşi kaç yaşında, nereli?

ÖMER EKŞİ KİMDİR?

Ömer Eşki, 03 Haziran 1986 tarihinde doğmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Eşki, eğitim hayatına devam ederek Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Enerji Hukuku Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Ayrıca Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü'nde de yüksek lisans yapmıştır. Özellikle Yenilenebilir Enerji ve Uluslararası Deniz Hukuku alanlarında çalışmaları bulunmaktadır.

Siyasi kariyerine 2005 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova Gençlik Kolları'nda başlayan Ömer Eşki, çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2005-2006 yılları arasında CHP Bornova Gençlik Kolları Saymanlığı, 2006-2007 yıllarında CHP İzmir İl Gençlik Kolları Sekreterliği ve 2007-2010 yılları arasında CHP Bornova Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca 2012 yılında CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanlığı'na aday olmuştur.

Siyasi hayatının yanı sıra Ömer Eşki, Atatürkçü Düşünce Derneği'nde Gençlik Komisyonu Üyeliği yapmış ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği bünyesinde İzmir Tekstil Mühendisleri Odası Öğrenci Üye Komisyon Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Tekstil Mühendisleri Odası'nda İzmir Şube Yöneticiliği yapmış ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Genel Kurulu'nda delegeliklerde bulunmuştur.

Ömer Eşki, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar