Oltu’da verem haftasında bilgilendirme eğitimi

Oltu’da verem haftasında bilgilendirme eğitimi
Oltu İlçe Sağlık Müdürlüğü, 77. Verem (Tüberküloz) Farkındalık Haftası dolayısıyla Oltu Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen bir bilgilendirme eğitimi düzenledi.

Oltu İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr. Başak Güzelhan tarafından verilen eğitimde, tüberküloz hastalığına karşı farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Oltu Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen eğitime katılan kursiyerlere, Dr. Güzelhan tarafından tüberküloz hakkında detaylı bilgiler verildi. Dr. Güzelhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Oltu'da elimizden geldiğince verem konusunda eğitimler düzenleyerek vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Verem, solunum yoluyla bulaşabilen bir hastalıktır ve bu eğitimde, hastalıktan korunmak adına alınması gereken önlemleri anlattık" dedi.

aw115433-01.jpg

aw115433-02.jpg

Verem hastalığına karşı alınması gereken önlemlerle ilgili bilgi veren Dr. Güzelhan, "Verem hastalığı tedavi edilebilir ve aşı ile önlenebilir bir hastalıktır. Etkili tedavi için belirtilerin doğru değerlendirilmesi ve erken teşhis önemlidir. Tüberküloz belirtileri gösteren veya sıkça kalabalık ortamlarda bulunan bireyler, belirti takibini ihmal etmemeli ve düzenli doktor kontrolüne gitmelidir" şeklinde konuştu.

Oltu İlçe Sağlık Müdürlüğü, toplumda sağlık bilincinin artırılması amacıyla düzenlediği bu tür etkinliklerle, verem gibi önemli sağlık sorunlarına karşı halkı bilinçlendirmeye devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar