Güleda Cankel'i öldüren Zafer Pehlivan'ın cezası belli oldu

Güleda Cankel'i öldüren Zafer Pehlivan'ın cezası belli oldu
Isparta'da, Güleda Cankel'i (19) öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Zafer Pehlivan (20) hakkında ömür boyu hapis cezası verildi.

Güleda Cankel'i öldüren Zafer Pehlivan'ın cezası belli oldu

Duruşmaya Mustafa Cankel, avukatları, Muğla ve Isparta baro başkanlarıyla avukatlar katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında salona daha fazla kişi alınmasına izin verilmedi. Sanık Zafer Pehlivan, SEGBİS aracılığıyla Burdur Cezaevi'nden duruşmaya katıldı.

Isparta'da eski kız arkadaşı üniversiteli Güleda Cankel'i, geçen yıl 18 Kasım'da kalbinden bıçaklayarak, öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan, hakkında 'tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek'ten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Zafer Pehlivan, yargılandığı davada 'kasten öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Isparta'da Zafer Pehlivan (20) tarafından öldürülen Güleda Cankel'in (19) babası Mustafa Cankel, "Adaletin en ağır cezayı vereceğine inancımız büyük. Mütalaada ağırlaştırılmış müebbet vardı. Yeterli değil ama onu almaya çalışacağız" dedi.

guleda.jpg

Isparta'da eski kız arkadaşı, üniversite öğrencisi Güleda Cankel'i, geçen yıl 18 Kasım günü kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle 'tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Zafer Pehlivan'ın, bugün dördüncü kez hakim karşısına çıkacağı Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava öncesi genç kızın babası Mustafa Cankel açıklama yaptı.

Mustafa Cankel, kızının öldürülmesinin üzerinden yaklaşık 9 ay geçtiğini belirterek, sanığın reddi hakim talep ederek duruşmayı uzatma çabasına girdiğini, ancak başaralı olamadığını söyledi. Mustafa Cankel, "Adaletin en ağır cezayı vereceğine inancımız büyük. Bu son diyoruz ama hep Zeynep kardeşimizin, Ceren'in en son ki Muğla'da yaşanan bilhassa Muğlamızda çok yaşandı. Pınar hepimizin aynı şekilde yüreğini dağladı. 4'üncü duruşma fiili olarak 3'üncü bu. Büyük ihtimal karar çıkmasını bekliyoruz. Mütalaada ağırlaştırılmış müebbet vardı. Yeterli değil ama onu almaya çalışacağız. Verileceğine inanıyoruz" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar