Okulda son hafta yoklama alınacak mı 2024? Son hafta okulda ders işlenecek mi?

Okulda son hafta yoklama alınacak mı 2024? Son hafta okulda ders işlenecek mi?
Okulların ilk döneminin son haftasına girilmesi ile birlikte öğrenciler 'Son hafta ders işlenecek mi?' sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Peki son hafta okulda ders işlenecek mi? Okulda son hafta yoklama alınacak mı 2024?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin ilk karnelerinin bu Cuma günü verileceğini duyurdu.

Öğrenciler, yoğun sınav ve ders temposunun ardından tatil öncesi karnelerini alacaklar. Öğrenciler son hafta ders işlenecek mi? Sorusunun cevabını merak ediyor. Peki son hafta okulda ders işlenecek mi? Okulda son hafta yoklama alınacak mı 2024?

OKULDA SON HAFTA DERS İŞLENECEK Mİ?

MEB'in okullara gönderdiği yazıda, okulların son beş gününde ders işlenmeyeceği belirtildi. Bu süre zarfında okullar çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

15-18 Ocak tarihleri arasında sürecek olan 'dönem sonu faaliyet haftası' kapsamında, okullar öğrencilerin ilgisini çekecek ve eğitim-öğretimin son günlerini coşkuyla geçirmelerini sağlayacak etkinlikler düzenleyecek.

Planlamada bilgi yarışmalarından komedi saatine, hitabet oyunlarından kermeslere, yetenek paylaşım saatlerinden sosyal sorumluluk çalışmalarına ve gezilere kadar birçok etkinliğe yer verilecek.

OKULDA SON HAFTA YOKLAMA ALINACAK MI?

MEB'in okulların son haftasında yoklama alınmasına yönelik özel bir açıklaması bulunmamakla birlikte, genellikle bu süreçte de yoklama alındığı biliniyor. Yönetici inisiyatifine bırakılan bu durum, öğrenci devamsızlıklarının kayıt altına alınması amacını taşıyor.

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İlkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki öğrenciler 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak olan yarıyıl tatiline girecekler. İkinci dönem ise 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar