Okul masrafları giderek pahalılaşıyor!

Okul masrafları giderek pahalılaşıyor!
Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte artan okul masrafları da gündeme geldi.

Okulların açılmasına az bir süre kala velileri, telaş sardı. Ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığının giderek artmasıyla tavan yapan fiyatlar nedeniyle veliler, kara kara düşünüyor. Milli Gazete’de yer alan Bekir Şirin’in kaleme aldığı yazıya göre, tek bir öğrencinin okul masrafı, okul servisi de kullandığı takdirde 1.100 TL’yi buluyor.

EN UCUZ SAYILAN FİYATLAR BİLE ATEŞ PAHASI!

Eğitimin başlamasına günler kala öğrencileri okul heyecanı sararken veliler de bir yandan ay sonunu getirmeye, bir yandan da hayli pahalanan okul ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Millî Gazete, velilerin almak zorunda olduğu temel okul gereçlerinin fiyatlarını araştırdı. Söz konusu araştırmada en ucuz fiyatlar baz alınsa da, buna rağmen ortaya asgari ücretin üçte biri gibi bir rakam çıktı. Öyle ki sadece okul kıyafet masrafları en az 500 TL tutuyor. Bu miktara kırtasiye masrafları da eklendiğinde bilanço daha da ağırlaşıyor. Çocuğu birinci sınıfa başlayacak olan bir velinin sadece kıyafet ve kırtasiye masrafları için en az 650 TL ayırması gerekiyor.

OKUL EVE UZAKSA DURUM DAHA DA VAHİM!

Çocuğu okula servisle gitmek zorunda olan velinin karşılaşacağı mali tablo daha da ağırlaşıyor. İstanbul’da çocuğunu okula servisle yollayacak olan bir velinin cebinden, en kısa mesafe için 312 TL’ye hostes ücreti de eklenince en az 421 TL çıkacak.

Öğrencinin evi okula 23-25 kilometre arası uzaklıkta ise servis ücreti olarak 748 TL ödemesi gerekiyor. En kısa mesafede servis kullanacak olan bir çocuğun masrafı, 650 TL civarında tutan giyim ve kırtasiye masrafları da eklenince 1.071 TL’ye çıkıyor. Bu tutar, kırtasiye ürünlerinde biraz daha kaliteli ürünler alınmak istenirse daha da artıyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar