Oktay Kaynarca açıklamalarıyla gündem oldu! Ben Türkiyeliyim, Türkiye milliyetçisiyim

Oktay Kaynarca açıklamalarıyla gündem oldu! Ben Türkiyeliyim, Türkiye milliyetçisiyim

Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, katıldığı bir programda milliyetçilik üzerine yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. "Ben Türkiyeliyim, Türkiye milliyetçisiyim" diyen Kaynarca, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Kaynarca, A Para'da yayımlanan 'Biz Bize' programında yaptığı bu açıklamalarla sosyal medyanın gündeminde yer aldı.

"Ben Türkiyeliyim, Türkiye milliyetçisiyim" sözleriyle sosyal medyada tartışmalara neden olan ünlü oyuncu, birçok kişinin yorum ve tepkisine yol açtı.

ikjji.jpg

Kaynarca, programda "Ben şehir milliyetçiliğini sevmem. Ülke milliyetçiliğini severim. Ben Türkiyeliyim. Türkiye milliyetçisiyim" diyerek, şehir milliyetçiliğine karşı olduğunu ifade etti.

Bu açıklamaları kısa sürede sosyal medyada geniş bir yankı buldu ve "Oktay Kaynarca" ismi X platformunda "En Çok Konuşulanlar" listesine girdi.

i.jpg

OKTAY KAYNARCA KİMDİR

Oktay Kaynarca, Türk sinema ve televizyon dünyasının önde gelen isimlerinden biri. 27 Ocak 1965'te Malatya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı'ndan yüksek lisans derecesi alarak mezun oldu. Çocukluğunun bir kısmını Berlin'de geçiren Kaynarca, tiyatro kariyerine Ege Tiyatrosu'nda Turgut Özakman'ın "Duvarların Ötesi" adlı oyununda rol alarak adım attı.

jj.jpg

Profesyonel kariyerine ilk adımlarını atan Kaynarca, çeşitli çocuk oyunlarında yer aldı ve TRT için "Gençler Dizisi"nde rol almıştır. Mezuniyetinin ardından, 1991 yılında Tiyatro Stüdyosu'nda sahnelenen "Kan Kardeşleri" müzikalinde önemli isimlerle birlikte performans sergiledi. 1993-1994 sezonunda aynı tiyatroda "Derin Bir Soluk Al" oyununda rol aldı ve bu oyunla tiyatro kariyerini sonlandırdı.

uju.jpg

Televizyon dünyasında da önemli bir kariyere sahip olan Oktay Kaynarca, 2003 yılında başlayan ve geniş bir izleyici kitlesine ulaşan "Kurtlar Vadisi" dizisinde canlandırdığı Süleyman Çakır karakteriyle büyük bir tanınırlık kazandı. Ardından, 2008 yılında yayınlanmaya başlayan "Adanalı" dizisinde "Adanalı Yavuz" rolünü, 2011 yılında ise "Nuri" dizisinde Nuri karakterini canlandırdı. 2015 yılında "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde başrolde yer alarak kariyerini zirveye taşıdı.

İlgili Haberler