Öksürüğü bir türlü geçmek bilmedi! 20 kez doktora giden genç kadın gerçeği öğrenince dehşete düştü

Öksürüğü bir türlü geçmek bilmedi!  20 kez doktora giden genç kadın gerçeği öğrenince dehşete düştü
34 yaşındaki Ashley Vassallo, boğazında garip bir his olduğunu fark etti. Öksürüğü bir türlü geçmeyen genç kadın, bu durumla başa çıkmak için 20'den fazla doktora başvurdu. Hastalığını öğrenince dehşete düştü.

Kaliforniya'da yaşayan Ashley, sağlık mücadelesini paylaşarak farkındalık yaratmaya çalıştı. şiddetli semptomlarına rağmen doktorlar tarafından neredeyse bir yıl boyunca ciddiye alınmadı ve durumu kötüleşti. Ashley, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:

18643928-728xauto.webp

"Boğazımda garip bir his hissettim, göğsümde çatırtı hissettim ve yutkunmak zorlaştı. Bu durumu takip eden öksürük bir türlü geçmiyordu. Öksürük nöbetleri beni güldüremez hale getirdi. Yorgundum, kilo kaybediyordum ve iki küçük oğluma yetişmekte güçlük çekiyordum. Yaklaşık 20 kez doktora gittim ama semptomlarımı ciddiye almadılar, hatta akciğer kanseri olabileceğini düşünmediler."

yuu.jpg

Ashley'nin hikayesi, tipik bir akciğer kanseri hastası profilinden uzak olmasıyla dikkat çekiyor. Bu hastalık genellikle sigara içen yaşlı erkeklerde görülürken, Ashley'nin durumu bu stereotiplerin dışındaydı. Ashley, içgüdülerine güvenerek araştırma yaptı ve akciğer kanserinin herkesi etkileyebileceğini öğrendi.

DOKTORLAR HASTALIĞINI CİDDİYE ALMADI

Ashley'nin yaşadığı süreç, sağlık sistemlerinde hastaların seslerini duyurabilmesinin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Doktorların süreci ciddiye almaması nedeniyle uzun süre teşhis konulamayan Ashley, sonunda bir CT taraması yapıldıktan sonra 4. evre akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Teşhis konulmasıyla işler bitmedi; Ashley'nin tedavi süreci daha yeni başlıyordu.

trft.jpg

Ashley'nin tedavisi başarıyla sonuçlandı ve hayatı değişti. Süreçte yaşadığı zorluklar, sağlık sistemindeki eksiklikleri ortaya koyuyor. Ashley, sağlık ekibiniz tarafından duyulmadığınızı hissettiğinizde kendinizi savunmanın önemli olduğunu ve her şeyi belgelemenin önemli olduğunu vurguluyor. Ayrıca, ikinci bir görüş almanın veya farklı bir sağlık kurumuna başvurmanın da bir seçenek olduğunu söylüyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar