Okan Buruk'un ayağını kıran adam TFF'yi topa tuttu

Okan Buruk'un ayağını kıran adam TFF'yi topa tuttu
Eski futbolcu Soner Tolungüç, katıldığı bir programda TFF’ye yönelik sert bir eleştiride bulundu.

Türk futbolunun değerli teknik adamlarından Soner Tolungüç, Radyo Gol’de “Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor” programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Tolungüç, şunları açıkladı:

Galatasaray kötü başladı ama sonrasında çok iyi toparladı. Ve kazanılacak şampiyonluk sonuna kadar hak ederek elde edilecek bir şampiyonluk olacaktır. Önemli olan nasıl başladığınız değil nasıl bitireceğinizdir. Teknik adamlık vasfı üstü düzeyde olan Okan Buruk kardeşim, sezon öncesi ortası ve sonrası planlarını çok iyi uyguladı, disiplin ve motivasyondan kopmadı ve finale kadar başarıyla getirdi takımı. Başarılı sezon için şimdiden kendisini ve öğrencilerini canı yürekten kutluyorum…

‘FUTBOLUMUZUN GELECEĞİ İÇİN TFF BAŞINA İŞİ BİLENLER GEÇSİN’

Futbolumuzun yeniden ekol kazanması için, yeniden kültürümüzü yansıtabilmemiz için gelişim kaydedilmek için TFF ciddi çalışmalar yapmalı. Devamlı değişen 3-5 aylık nöbetçi yönetimlerle değil futbolun içinden gelmiş ve uzun yıllar yöneticilik yapabilecek kişilere ihtiyacımız vardır. Avrupa ile makası kapatabilmek için bu işin dokusunu iyi bilen, akademik insanlarla projeler hayata geçirilebilir. Oyun anlayışımızı yeniden rayına oturtabilecek hocalarımız varken macera peşinde koşmamalıyız. Hem kulüpler hem de Milli Takımımızın yeniden ayağa kalkıp Avrupa’da Dünya’da başarılara ulaşabilmesi için fikirlere saygı duyulması ve doğru olan neyse onun yapılması gerekiyor.

‘BİLGİLİ VE EĞİTİMLİYSEN KURUMLARA YAKLAŞAMIYORSUN’

Maalesef ülkemizde eğitim ile ilgili ciddi problemler var. İmkanlarımız ve beyinler üst düzeydeyken kullanamıyoruz. Bilgiliyseniz kurumların kapısına dahi yaklaşamıyorsunuz yaklaşsanız dahi içeri giremiyorsunuz. Fikirlere açık değiliz, artık kompleksler egolar kenara bırakılmalı. İstişareler yapılıp birlik beraberlik içinde alt yapılarımıza değer vermeliyiz, ne oynadığını bilen ne yaptığını bilen futbol yapımızı tekrar geri döndürüp ayağa kaldırmalıyız, reçete belli…”

SONER TOLUNGÜÇ KİMDİR?

Soner Tolungüç (d. 14 Ekim 1964, Hatay), Türk futbolcu ve teknik direktör. Defans pozisyonunda görev aldığı futbolculuk kariyerini sonlandırmıştır.

Doğduğu şehir olan Hatay'da futbola başlayan Soner, futbolculuk kariyeri boyunca sırasıyla Zeytinburnu, Sarıyer, Trabzonspor, Galatasaray, Antalyaspor, Trabzonspor ve Karşıyaka oynamıştır ve aktif futbol kariyerini 1997 senesinde Karşıyaka'da sonlandırmıştır.

Futbolculuk kariyerinde Trabzonspor forması giydiğinde, 92-93 futbol sezonundaki Galatasaray maçında Okan Buruk yaptığı müdahale sonrası Buruk'un ayağını kırmıştı.

Millî takım kariyeri

Iki sefer Türkiye millî futbol takımına cağrılmasına rağmen bu iki maçta da forma şansı bulamamıştır. İki kez Türkiye 18 yaş altı millî futbol takımı formasını giymiştir.

Teknik direktörlük kariyeri

2000 yılında antrenörlük yapmaya başlayan Soner, ilk antrenörlük deneyimini Konyaspor'da yardımcı antrenör pozisyonunda yapmıştır. Ardından Teknik direktör olarak 1., 2. ve 3. Lig ekiplerinde çalışmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar