Öğretmen atamaları hakkında açıklama: Bakan net tarih verdi!

Öğretmen atamaları hakkında açıklama: Bakan net tarih verdi!
Katıldığı televizyon programında konuşan, Bakanı Mahmut Özer öğretmenlere atama noktasında tarih verdi. Peki, öğretmen ataması tarihi ne zaman olacak?

ÖĞRETMEN ATAMASI: BAKAN NET TARİH VERDİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün katıldığı CNN Türk canlı yayınında öğretmen atamaları hususunda, “Öğretmen ataması 2022 yılında olacak. Çalışmalarımız nihayetlendi. Maliye Bakanımızla da görüşmelerimiz bitti. İnşallah 2022-2023 öğretim yılında yani eylülün ilk haftasında atamalar yapılacak şekilde süreci kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Mahmut Özer öğretmen atamalarının yüzde 50’sinin İstanbul’a yönelik olacağını söyledi.

Yeni öğretmen atamalarında branş olarak ağırlıklı okul öncesi olacak. Bakan Özer, “Atayacağımız öğretmenler de branş olarak ağırlıklı okul öncesi eğitime ağırlık vereceğiz. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz okul öncesine çok büyük ağırlık verdik. Türkiye, ilkokulda, ortaokulda, lisede, eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranını ciddi artırmasına rağmen okul öncesi eğitimde gerçekten ciddi bir sıkıntısı vardı” dedi.

“İstanbul’a bin yeni anaokulu yapacağız” diyen Mahmut Özer, “2022 sonuna kadar bitireceğiz. Eylül’ün ilk haftasına öğretmen ataması yetişecek açıklamam oradaki soruların çoğunun öğretmen adayı arkadaşlar bilir ne demek istediğimi de anlar” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar