Öğrencilere ulaşım desteği verileceği duyuruldu! Tek şartı belli oldu

Öğrencilere ulaşım desteği verileceği duyuruldu! Tek şartı belli oldu
Bayramda memleketlerine gitmek isteyen öğrencilere ulaşım desteği sağlanacak. Bu duyuru Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eğitim yardımları kapsamında öğrencilere 1250 TL tutarında yol parası desteği vereceğini duyurdu; bu destek, hangi koşullara bağlı olduğu ve kimlerin faydalanabileceği konularında merak uyandırdı.

ÖĞRENCİLERE 1250 TL YOL DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, farklı bir ilde öğrenim gören gençlere yılda 2 gidiş-2 dönüş olmak üzere dört bilet tutarını aşmayacak şekilde 1250 TL ulaşım desteği sağlıyor. Bu destekten faydalanacak öğrencilerin başvurularını ise 18 yaşından büyükler bireysel olarak yapabilirken, 18 yaşından küçük ya da kanunen kısıtlı durumda olan öğrencilerin başvurusu öğrencinin ailesi, vasisi/velisi ya da başka bir kişi tarafından gerçekleştirilebileceği açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklaması şu şekildedir;

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 3294 sayılı Kanun kapsamında belirlenen koşullara uygun olan 25 yaş ve altındaki Türk vatandaşı öğrencilere, Destek Programı çerçevesinde ulaşım desteği sağlayacaktır; başvurular için öğrenciye veya ailesine ait belgeler talep edilecektir."

turk-parasi.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar