Öğrenci şehirlerindeki kira fiyatları dudak uçuklattı: Üniversiteyi şehir dışında kazananlar dikkat

Öğrenci şehirlerindeki kira fiyatları dudak uçuklattı: Üniversiteyi şehir dışında kazananlar dikkat
Üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencilerin telaşı başladı. Sizin için öğrenci şehirlerindeki ortalama kira fiyatlarını derledik. İşte detaylar...

MEHMET AKİF ERDEM-GÜNBOYU

ESKİŞEHİR ORTALAMA KİRA 9 BİN 113 TL

Öğrenci nüfusunun en yoğun olduğu illerden biri olan Eskişehir’de, ortalama konut kira değeri 9 bin 113 TL oldu. "Öğrenci kenti" olarak anılan Eskişehir’de üç adet devlet üniversitesi bulunuyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'ni barındıran Tepebaşı ilçesinde ortalama kira değeri 6 bin 285 TL olarak belirlendi.

İSTANBUL'DA ORTALAMA KİRA 17 BİN 742 TL

Öğrencilerin en çok tercih ettiği 10 il arasında Eskişehir’in ardında yer alan İstanbul’da 13 adet devlet üniversitesi bulunuyor. Mega kentte ortalama konut kira değeri Ağustos 2023 itibarıyla 17 bin 742 TL oldu.

BEŞİKTAŞ'DA KİRALAR 34 BİN 169 TL

Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi gibi üniversitelerin kampüslerinin yer aldığı Beşiktaş ilçesinde ortalama kira değeri 34 bin 169 TL ile İstanbul ortalamasının üzerinde yer aldı.

ANTALYADA İSE ORTOLMA KİRA 16 BİN 303 TL

Ağustos 2023 itibarıyla iki devlet üniversitesi bulunan Antalya’da ortalama konut kira değeri 16 bin 303 TL oldu. Akdeniz Üniversitesi kampüsünün bulunduğu Konyaaltı ilçesinde ortalama konut kira değeri 17 bin 682 TL olarak Antalya ortalamasının üzerinde kaldı.

Yoğun öğrenci nüfusunun bulunduğu bir başka il olan Erzurum’da ortalama konut kira değeri 7 bin 427 TL oldu. Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi kampüslerinin yer aldığı Yakutiye ilçesinde ise ortalama konut kira değeri 6 bin 93 TL oldu.

İzmir’de Ağustos 2023 itibarıyla ortalama konut kira değeri 14 bin 820 TL oldu. Ege Üniversitesi kampüsünün yer aldığı Bornova ilçesinde ortalama kira değeri 12 bin 548 TL ve Dokuz Eylül Üniversitesi kampüsünün yer aldığı Buca ilçesinde ortalama kira değeri 8 bin 872 TL oldu. İzmir’deki öğrenci nüfusunun çoğunluğunu oluşturan bu iki üniversitenin yer aldığı ilçelerin kiraları, İzmir ortalamasının altında kaldı.

Ağustos 2023 itibarıyla Ankara’da ortalama konut kira değeri 13 bin 484 TL oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi kampüslerinin yer aldığı Çankaya ilçesinde ortalama kira değeri 16 bin 16 TL ile Ankara ortalamasının üzerinde oldu.

1693370721651-kutu.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar