Oğan’ın 5,2’lik oyu Cumhur İttifakı’na gider mi: İmamoğlu'ndan Erdoğan'a destek veren Sinan Oğan'la ilgili ilk açıklama

Oğan’ın 5,2’lik oyu Cumhur İttifakı’na gider mi: İmamoğlu'ndan Erdoğan'a destek veren Sinan Oğan'la ilgili ilk açıklama
Ekrem İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini açıklayan Sinan Oğan’ın kararına ilişkin ilk açıklama geldi.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV’de canlı yayında gündemi değerlendirdi. İmamoğlu, Sinan Oğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararına ilişkin “Kişisel bir karar vermişi saygı duymak lazım. Hiçbir siyasetçi ben nereye gidersem oylar da benimle beraber gelir duygusuyla hareket etmemeli. Ben bunun başarılı olacağını düşünmem. Böyle düşünürsek demokrasiye inanan topluma hakaret etmiş oluruz” dedi.

re.jpg

İmamoğlu, şunları söyledi:

Sayın Oğan ilk tura girmiş bir adaydır. Ata İttifakı'nın adayı olarak sürece dahil oldu. Bu süreçte kendisiyle bir diyaloğum olmamıştır, daha öncesinde de diyaloğumuz sadece bir düğünde denk gelme dışında olmamıştır. Seçim döneminde sadece Ümit Özdağ beni arayıp, Erzurum'daki olayla ilgili üzüntülerini dile getirdi, Oğan'ın da aynı duygulara sahip olduğunu söyledi, teşekkür ettim.

Hiçbir siyasetçi ben nereye gidersem oylar da benimle beraber gelir duygusuyla hareket etmemeli. Ben bunun başarılı olacağını düşünmem. Böyle düşünürsek demokrasiye inanan topluma hakaret etmiş oluruz. Kişisel bir karar vermişi saygı duymak lazım. Bunu zaman içerisinde göreceğiz. Zaten Sayın Muharrem İnce’nin seçimden ayrılmasının ardından oy matematiğinde bazı değişiklikler olmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar