Ocak ayında yüzde kaç zam yapılacak? Bakan Işıkhan'dan flaş asgari ücret açıklaması

Ocak ayında yüzde kaç zam yapılacak? Bakan Işıkhan'dan flaş asgari ücret açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Yıl sonu asgari ücrette enflasyon yükünü azaltmak adına önemli bir gündemimiz var" dedi.

NTV'nin aktardığına göre, enflasyonun getirdiği yükü azaltmayı hedeflediklerini belirten Bakan Işıkhan, "Yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz var. İçinde bulunduğumuz koşulların özellikle sabit gelirli çalışanlar açısından ne denli zorlu olduğunu dikkate almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere aralık ayında bir araya gelecek. Asgari ücret halen 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Uzmanların değerlendirmelerine göre Ocak ayında asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması bekleniyor.

2023'te asgari ücret iki kez zamlandı. Ocak ayında 8 bin 506 lira olan asgari ücret, Temmuz ayında yüzde 34 oranında artırılarak 11 bin 402 TL'ye yükseltildi. Bu zam, enflasyonla mücadele kapsamında yapıldı. Ancak 2024'te işler değişecek. Asgari ücret eskisi gibi bir kez zamlanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu durumun, fiyat istikrarını sağlamak için yapılacağını ifade ettiği belirtiliyor.

2024 yılında asgari ücrete yapılacak zam ise merak ediliyor. Uzmanların değerlendirmelerine göre Ocak ayında asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması öngörülüyor. Bu kapsamda asgari ücrete 3 bin 420 TL zam yapılması bekleniyor. Eğer bu zam gerçekleşirse asgari ücret 14 bin 822 TL olacak. Bu da hali hazırda en düşük emekli maaşı olan 7500 TL'nin iki katı oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar