Ocak ayında doğal gaz ithalatı arttı

Ocak ayında doğal gaz ithalatı arttı
Türkiye'nin ocak ayındaki doğal gaz ithalatı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,8 artarak 6 milyar 519 milyon 70 bin metreküp seviyesine yükseldi.

Ocak ayına ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun "Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu"na göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı büyük ölçüde boru hatları ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisleri aracılığıyla gerçekleşti. Toplam doğal gaz ithalatı yüzde 7,8 artarak 6 milyar 519 milyon 70 bin metreküpe ulaştı.

En fazla doğal gaz ithalatı Rusya'dan yapıldı ve miktarı 2 milyar 781 milyon 54 bin metreküp oldu. Rusya'yı sırasıyla Azerbaycan ve İran takip etti. ABD'den ise 1 milyar 44 milyon 60 bin metreküp LNG ithal edildi.

Konutlardaki doğal gaz tüketimi yüzde 16,14 artarak 3 milyar 266 milyon metreküpe yükseldi. Sanayi sektörünün doğal gaz tüketimi yüzde 23 artış gösterirken, elektrik santrallerinde ise yüzde 48,33'lük bir azalma kaydedildi.

Doğal gaz stok miktarı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,86 artarak 5 milyar 221 milyon metreküpe yükseldi. Bu stokun büyük bir kısmı yer altı depolama tesislerinde bulunmaktadır, ancak LNG terminallerinde de önemli miktarda stok bulunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar