Ocak ayına işaret edildi! 6 bin 500 liraya kadar...

Ocak ayına işaret edildi! 6 bin 500 liraya kadar...
3600 ek göstergenin yürürlüğe girmesinin ardından milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarında değişim yaşanacak. Ayrıca maaş ile birlikte ikramiyelerde artış yaşanacak. Düzenlemenin hayata geçmesi ile birlikte 5 bin lira civarında olan memurun emekli maaşı 6500 liraya yükselmiş olacak.

OCAK AYINA İŞARET EDİLDİ! 6 BİN 500 LİRAYA KADAR...

Tüm memurlar artık ek göstergeye dahil olduktan sonraki süreç ne olacak? Memur ve emeklilerin emekli maaşlarında ve emekli olurken ikramiyelerinde önemli bir artış getirecek. Milyonlarca memur ve emekli bekliyor 5 bin lira olan maaş 6 bin 500 liraya çıkacak

1500 LİRA İLE 2000 LİRA ARASI ARTIŞ!

Bu da ortalama olarak yüzde 20 ile 25 arasında emekli maaşlarında ve ikramiyelerinde artış meydana getirecek. Emekli maaşlarına yansıması 1500 lira ile 2 bin lira artış söz konusu olacak. Emekli ikramiyelerimizde memurlar ocak ayını bekliyorlar.

Örneğin bugün emekli olan bir memur 200 bin lira emekli maaşı alacaksa bu kişi yaklaşık olarak 35 ile 50 bin lira arasında değişen bir oranda ek göstergeden gelen ilave ile birlikte alacağı 200 bin lira 250 bin liraya kadar çıkacak.

Aynı zamanda 5 bin lira civarında olan memurun emekli maaşı en düşüğü dikkate alınacak olursa 6500 liraya yükselmiş olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar