Obilet, 2023 yılının seyahat istatistiklerini açıkladı!

Obilet, 2023 yılının seyahat istatistiklerini açıkladı!
Diğer birçok platform gibi online seyahat biletleme, araç kiralama ve otel rezervasyonu alanında faaliyet gösteren Obilet, "2023 Yılı Seyahat İstatistikleri" raporunu paylaştı.

Online seyahat biletleme, araç kiralama ve otel rezervasyonu platformu olan Obilet, "2023 Yılı Seyahat İstatistikleri Bülteni'ni ilan etti. 2023 yılındaki seyahat trendlerini ortaya koyan Obilet, en çok aranan rotalar, yurt içi ve yurt dışındaki seyahat trendleri, en ucuz ve en yüksek bilet fiyatları hakkında ilgi çeken sonuçları seyahat severlerle paylaştı.

o-bilet.png

En Popüler rotalar ve trendler

Bu yıl otobüs yolculuklarında en çok aranan rotalar İstanbul-Ankara olurken, yurt içi uçuşlarda İstanbul-İzmir öne çıktı. Yurt dışı uçuşlarda ise Adana, İstanbul ve Ankara’dan yapılan Lefkoşa (KKTC) varışlı uçuşlar öne çıktı. 2023 yılında deprem felaketi nedeniyle İstanbul-Hatay ve Ankara-Hatay rotalarında otobüs bileti aramalarında büyük bir artış yaşandı. Uçak yolculuklarında en yüksek arama artışları, yurt içinde Diyarbakır-Bursa, yurt dışında ise Aşkabat-İstanbul rotalarında gözlendi.

Yurt dışı otobüs seyahati tercihleri

Uluslararası rotalara ilişkin verilerde ise İstanbul-Sofya, İstanbul-Selanik ve İstanbul-Batum, Türkiye'den yurt dışına en çok otobüs bileti aranan rotalar oldu. Türkiye harici şehirlerarası rotalarda ise Sofya-Varna (Bulgaristan), Madrid-Barselona (İspanya) ve Batum-Tiflis (Gürcistan) en fazla arama yapılan rotalar arasında yer aldı.

Bilet fiyatları ve satış dönemleri

En ucuz otobüs bileti 10 TL ile Vize (Kırklareli) – Saray (Tekirdağ) seferi için alınırken, Obilet tarafından satılan bilet fiyatları geniş bir aralıkta değişti. En yoğun bilet satış dönemleri otobüs seyahatlerinde yaz tatili ve Kurban Bayramı'nın denk geldiği Haziran ayı, online bilet satışlarının en yoğun gerçekleştiği dönem oldu.

Ulaştırma istatistikleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı istatistiklerine göre, 2023 yılında tarifeli ve tarifesiz otobüs seferlerinde, 143 milyon kayıtlı yolcunun taşındığı, böylece otobüs sektöründe kayıtlı yolcu sayısındaki yıllık artışın yüzde 18 olarak gerçekleştiği bilgisi paylaşıldı. Yurt içi uçak yolcusu sayısı 2023 yılında 45,5 milyon olarak tahmin edilirken, yurt dışı yolcu sayısının 122 milyonu aşması bekleniyor.

Vizesiz gidilen ülkelerde artan ilgi

Türk vatandaşlarının vize başvurularına aldıkları ret oranlarındaki artış nedeniyle, yurt dışı uçak biletlerinde vizesiz gidilen ülkelere olan ilgi arttı. Uçak bileti aramalarında Lefkoşa (KKTC) ve Bakü'nün (Azerbaycan) ardından Batum (Gürcistan), Tahran (İran), Belgrad (Sırbistan) ve Bangkok (Tayland) ön planda yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar