O ülkede bile kaldırıldı ama Türkiye'de devam ediyor!

O ülkede bile kaldırıldı ama Türkiye'de devam ediyor!
Kimsenin yaşam tarzına karışmadığını söyleyen AKP, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen vergileri alkol ürünlerine uygulamaya devam ediyor. Dubai'de bile alkollü içkilerde kaldırılan vergiler, Türkiye'de 2023 itibariyle katlanarak yürürlükte.

Körfez''in "eğlence başkenti" olarak bilinen Dubai, turizmi canlandırmak amacıyla, alkollü içeceklerden aldığı yüzde 30''luk vergiyi kaldırdı. Dubai''de içki içenlerden istenen ruhsat da artık ücretsiz olacak.

Birleşik Arap Emirlikleri''ndeki Dubai''de alkollü içkilerle ilgili yasalar bir süredir gevşetiliyor. Daha önce de Ramazan ayı süresince gündüz alkol satışı ve eve içki teslimi yasakları kaldırılmıştı. Dubai''nin, attığı son adımlarla kenti yabancılar için daha cazip hale getirmeyi amaçladığı düşünülüyor.

TÜRKİYE GİBİSİ YOK

Birleşik Arap Emirlikleri''nin aksine laik bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti''nde ise AKP hükümetinin aldığı kararla alkol içen vatandaşlara adeta ceza kesiliyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiş vergiler, alkollü ürünlere ekleniyor. Öyle ki alkollü içeceğin vergisiz bedeli, satış fiyatının yüzde 30''una tekabül edecek seviyeye geldi. Sigaralara da getirilen yüksek vergi oranlarını ''vatandaşın sağlığını düşünmek'' bahanesiyle savuşturan AKP, 2023 itibariyle alkollü ürünlere yeni vergiler getirdi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar