O ilde eğitime ara verildi: Valilik duyurdu!

O ilde eğitime ara verildi: Valilik duyurdu!

Hakkari'de son günlerde etkili olan kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, il genelindeki ilk, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime bir gün ara verildi.

Kentte etkili olan yoğun kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışının etkisiyle birlikte, il genelindeki ilkokul ve ortaokul düzeyindeki eğitime 22 Mart Cuma günü ara verildi.

aw167393-06-jte4.jpg

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Sel riski başta olmak üzere çığ, taşkın gibi diğer hususlar göz önünde bulundurularak 22 Mart 2024 Cuma günü ilimiz genelinde Yüksek Öğretim Kurumları hariç okul öncesi eğitimi veren kreş, anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki eğitim kurumları ile özel eğitim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezlerindeki tüm eğitim-öğretim bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personeller de söz konusu tarihte idari izinli sayılacaktır" denildi.

aw167393-07-irua.jpg

Bu kararın, öğrencilerin ve kamu çalışanlarının güvenliğini sağlamak ve olası risklerden korunmalarını sağlamak amacıyla alındığı belirtilmiştir.

aw167393-08-zrck.jpg