O hastalar eczanede şoku yaşadı!

O hastalar eczanede şoku yaşadı!
Sağlık Bakanlığı'nın kronik hastalarla ilgili sağlık raporlarının geçerlilik süresinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığını açıklaması eczane sistemine yansımayınca vatandaş mağdur oldu.

Sağlık Bakanlığı, 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatılan kronik hastalara ait sağlık raporlarının geçerlilik süresinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığını açıklamıştı.

Bu karar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sisteme yansıtılmayınca eczacılarla hastalar karşı karşıya geldi. SGK'nın uzatmaları sisteme yansıtmamasının hastalar açısından mağduriyete neden olduğunu söyleyen Bursa Eczacılar Odası Başkanı Okan Şahin, "Tabii önümüzdeki dönemin Kurban Bayramı olması, yaz tatiline denk gelmesi, vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu daha uzun süreli ilaçlarını almak istiyor. Ancak raporlar daha sisteme yansımadığı için maalesef vatandaşlarımız eczaneye geldiği zaman eli boş dönmek zorunda kalıyorlar" dedi.

ECZANELERDEN ELİ BOŞ DÖNÜŞLER BAŞLADI

SGK'nın bir an önce rapor uzatmalarını duyurmasını ve sistemde gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ettiklerini söyleyen Şahin, "Çünkü Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı duyuruya göre 30 Haziran'da bitmesi gereken raporlar 31 Aralık 2023 tarihine yani yıl sonuna kadar uzatıldı. SGK'nın da bunu bir an önce sisteme yansıtmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın raporların uzatıldığını açıklamasının ardından reçetelerindeki ilaçları almaya gelen vatandaşların 'Bakan açıklama yaptı, ilaç raporları uzatılmış, bana buna göre ilaç verin' talebiyle eczanelere geldiğini söyleyen Şahin, "Ancak biz sistemden baktığımız zaman SGK'nın sisteminde bu uzatmalar olmadığı için bu sefer eczacılarımız ile vatandaşlarımız maalesef karşı karşıya geliyor.

Vatandaşlarımız da haklı çünkü Sayın Bakanın bir açıklaması var. Ancak biz sisteme baktığımız zaman SGK'nın bunu yansıtmadığı için de vatandaşlarımız maalesef mağdur olarak karşımıza çıkıyor ve burada üzücü diyaloglar da eczanelerimizde yaşanır hale geliyor. Bugün mesela bir meslektaşım beni aradı ve eczanesinde bununla ilgili çok ciddi anlamda bir sözlü kavga çıktığını ve olayın fiziki şiddete ulaşmadan kapatıldığını ama sözlü şiddet noktasında da çok ciddi sıkıntılar yaşandığını tarafıma da aktardı" ifadelerini kullandı.

(ANKA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar