Nurcan Aslan'ın katiline iyi hal indirimi

Nurcan Aslan'ın katiline iyi hal indirimi
İstanbul’da 30 Ocak 2016 tarihinde Melih Barış, Nurcan Aslan’ı öldürdü. Cinayetin ardından Barış, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay ise işlenen suçta tasarlama olmadığı gerekçesiyle kararı bozdu.

Nurcan Aslan'ın katiline iyi hal indirimi

Kararın ardından Melih Barış’ın yargılanma sürecinin tekrar başlarken davanın karar duruşması da dün Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Sözcü’de yer alan habere göre, Barış, Yargıtay’ın bozma ilamına karşı bir diyeceğinin olmadığını belirterek “Hakkımda tahrik hükümleri ve indirim uygulansın. Yaşadıklarımdan dolayı da pişmanım. 5 yıldır cezaevindeyim, ailem mağdur durumdadır. Bu durumlar göz önüne alınarak tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Barış’ı “Tasarlayarak öldürmek” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın yargılama sürecindeki "iyi hali" ve "geçmişini de gözettiğini" söyleyen heyet, cezanın müebbet hapis cezasına indirilmesine karar verdi.

Heyet, sanık hakkında şartlar oluşmadığından haksız tahrike ilişkin hükümlerin uygulanmasına yer olmadığına karar vererek, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar