Normalleşme sürecine geri sayım! Ne zaman ve nasıl olacak?

Normalleşme sürecine geri sayım! Ne zaman ve nasıl olacak?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 1 Haziran sonrası normalleşme için çalışmalar yapılacağını açıkladı. Açıklamaların ardından normalleşme takviminin taslağı ortaya çıkmaya başladı.

Bazı alanlarda normalleşme başlasa da hala sokak kısıtlaması ve restoranların açılması gibi konular için Kabine’den çıkacak kararlar bekleniyor. Vaka sayılarının düşmesiyle normalleşme sürecinin hızlanması da söz konusu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının arından 1 Haziran'da normalleşme için atılacak adımlarda belli olmaya başladı. 
Kabine toplantısı sonrası alınması beklenen kararlar Hürriyet gazetesinde Meltem Özgenç imzasıyla yayımlandı.

KİŞİ SINIRI GELECEK 

Vakalardaki azalma devam ederse 1 Haziran’dan sonra restoran ve kafeler kişi sınırlamasıyla yeni normali karşılayacak. Haziran ayı için ilk doz aşılamada büyük bir aşama kaydedilmesi beklenirken, bu durum otomatik olarak 1 Haziran sonrası yasakları da etkileyecek.

DÜĞÜNLER AÇIK HAVADA OLACAK 

Düğün yapmak için Kabine toplantısından çıkacak kararı bekleyen çiftlere de 1 Haziran sonrası müjde verilebilir. Bu müjde gelirse düğün salonları belli misafir sayısına göre hizmet verebilecek.
İlk etapta açık alanlarda düğünlerin yapılması beklenirken, aşılamanın artmasıyla birlikte bu durumun kapalı düğün salonlarına kadar ilerlemesi bekleniyor. 

HALI SAHALAR, SPOR SALONLARI...

Vaka sayılarında düşüş bu hızla devam ederse, halı sahalar, spor salonları, yüzme havuzları kapılarını yine müşterilerine açabilecek. Parklarda 2 metre mesafe arada maskesiz oturabilecek. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar