Norm Ender kimdir, kaç yaşında? Cumhuriyetin 100. yılına özel marş bestelemişti: Norm Ender aslen nereli?

Norm Ender kimdir, kaç yaşında? Cumhuriyetin 100. yılına özel marş bestelemişti: Norm Ender aslen nereli?
Rap şarkıcısı olarak bilinen Norm Ender, Cumhuriyet'in 100. senesi için "Parla" adında marş besteledi. Oğuzhan Uğur'un program tanıtımında yayınlanan marş sonrası "Norm Ender kimdir?" sorusu merak edilmeye başlandı. İşte merak edilenler...

Rap şarkıcısı olarak bilinen Norm Ender, Cumhuriyet'in 100. senesi için hazırladığı marşı, Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon programında söyledi. Gelişme sonrası koro eşliğinde söylediği "Parla" isimli marş, sosyal medyada çokça konuşuldu. Peki Norm Ender kimdir?

NORM ENDER KİMDİR?

Norm Ender, henüz 10 yaşında Cartel müzik grubu sayesinde rap müzik ile tanışmış ve açıktan lise eğitimini bitirmiştir. 1999 senesinde Erman Altınoğlu ile beraber Norm grubunu kuran isim 2001 senesinde ilk rap şarkısını profesyonel olarak çıkarmıştır. 2004 senesinde yayınlanmış olan Akademi Türkiye isimli müzik yarışması programına katılmıştır.

Ender, İzmir'in özellikle Bornova ilçesinde pek çok diskoda rap şarkıları söylemekte olan Ender, İstanbul iline Akademi Türkiye müzik yarışmasına fon müziği yapmak üzere çağrılmıştır. 2010 senesinde İçinde Patlar isimli solo bir rap albümü yapmış ve albümde bulunan Çıktık yine yollara parçasına klip çekmiştir.

2012 yılında ise yeni bir albüm çıkartacağını açıkladı. Albümü ile ilgili tanıtma çalışmaları kapsamında İzmir, Diyarbakır ve Ankara illerinde konserler verdi. Tek olarak çalışması ile birlikte Norm Ender takma adıyla anılmaya başlandı. Norm Ender, "Eksik Etek" şarkısıyla sosyal medyada tanınmıştır.

DOĞUM GÜNÜNDE "SUS ARTIK" PARÇASINI YAYINLAMIŞTI

Doğum gününde yani 25 Mart'ta "Sus Artık" adlı parçasını çıkarmış. 4 Ağustos 2023 tarihinde ise "Konuşun Konuşun" adlı diss parçasını çıkarmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar