Nijerya’da kral öldürüldü, karısı kaçırıldı

Nijerya’da kral öldürüldü, karısı kaçırıldı
Nijerya’da bir kral silahlı grup tarafından öldürüldü. Aynı grup, kralın karısını kaçırdı.

Nijerya'da, kral Segun Aremu'nun sarayına düzenlenen baskında saldırganlar kralı öldürdü, karısını ve bir kişiyi kaçırdı. Ülkenin güneybatısında meydana gelen bu olayda saldırganların kim olduğu ve fidye talep edip etmedikleri henüz bilinmiyor. Polis, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışmalara devam ediyor.

Sözcü'nün haberine göre, Kwara eyaletindeki cinayetle ilgili açıklama yapan Vali AbdulRahman AbdulRazaq, olayları "iğrenç" olarak niteledi. Vali, "Failleri mutlaka yakalayacağız ve bunun onların insanlığa karşı işlediği son suç olmasını sağlayacağız" dedi.

Nijerya'da fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanmasına rağmen, ülkede yasalar durum ne kadar kötü olursa olsun fidye parasını ödemeyi yasaklıyor. Ancak mağdurlar, yetkililere güvenmediğinden dolayı ödemeyi yapıyor. Ülkede geçen yılın mayıs ayından beri 4 bin kişinin kaçırıldığı belirtiliyor.

Nijerya, silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve IŞİD'in Batı Afrika kolu ISWAP'ın saldırılarıyla karşı karşıya bulunuyor. Nijerya'da anayasal bir statüye sahip olmasa da toplumda saygın bir konuma sahip olan krallar bulunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar