Nihat Hatipoğlu’ndan şaşkına çeviren yapay zeka itirafı!

Nihat Hatipoğlu’ndan şaşkına çeviren yapay zeka itirafı!
İftar ve sahur sofralarında severek izlenen Nihat Hatipoğlu’nun kendisine sorulan yapa zeka sorusunun ardından anlattığı anı sosyal medyada gündem oldu.

Nihat Hatipoğlu her Ramazan sunduğu iftar programında seyircilerden gelen soruları cevaplandırmaya devam etti.

Bilgisayar Mühendisi gencin Hatipoğlu’na sorduğu soru dikkat çekti. Gencin sorusunu cevaplandıran Hatipoğlu’nun anlattığı bir olay ise herkesi şaşırttı.

cc.jpg

Mustafa Emre Erengül isimli genç Hatipoğlu’na “Ben Bilgisayar Mühendisliğinden mezunum. Yapay zekayı tasarlayan mühendisler onların işleyebileceği suçlardan ne derece mesuldur?” diye sordu.

hdfdd.jpg

“VİDEODA BASUR İÇİN MERHEM SATIYORUM”

Hatipoğlu, soruya şu sevabı vererek başına gelen bir olayı şöyle anlattı:

Bu önemli bir konu aslında gelecekte başımızı ağrıtacak. İleride bazı tedbirler alınmalı. Yapay zekayla ne yapıyorlar, geçen bana bir video gönderdiler. Beni konuşturuyorlar. Baktım videodaki benim ağzım dilim oynuyor ben ama ne yapıyorum burada din programı yapıyorum. Bana gönderilen videoda basur için merhem satıyorum. Üstelik merhemi de gösteriyorum bunu da ayarlamışlar, benim sesim ama ben hayatımda merhem satmadım.

k.jpg

“BİR İNSANIN KAFASINI ALIP BAŞKA BİR KAFAYA YERLEŞTİRİYORLAR”

Hatipoğlu şöyle devam etti: Mahremiyetle ilgili konularda ciddi tuzaklar kurulabilirler. Bir insanın kafasını alıp başka bir kafaya yerleştiriyorlar, bakınca bu ben miyim dersin. Bu işi yapanlar Allah katında mutlak manada yargılanacaklar bence hukuki olarak da yargılanmaları gerekmektedir. Siz Bilgisayar Mühendisi olarak bunu yaparsanız günaha girersiniz. Emniyete yardımcı olmak niyetiyle, tıbbi bir gereksinim varsa yapay zeka kullanılabilir. İyi amaçlı kullanılırsa iyi kötü amaçlı kullanılırsa kötüdür.

oo.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar