Niğde'de sigaranın zararlarına stantta dikkat çekildi

Niğde'de sigaranın zararlarına stantta dikkat çekildi
Niğde İl Sağlık Müdürlüğü, sigara bağımlılığına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü'nde önemli bir etkinliğe imza attı.

Şadırvan Park'ta düzenlenen etkinlik kapsamında açılan stant, vatandaşları sigaranın zararları konusunda bilinçlendirmeyi hedefledi.

Stant, Niğde Valisi Cahit Çelik'in de ziyaret ettiği bir nokta oldu. Ziyaretçilere, sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini göstermek adına karbon monoksit ölçümü yapılarak bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Ayrıca, sigarayı bırakmak isteyenler için uygun yönlendirmeler yapılarak destek sağlandı.

Vali Cahit Çelik, yaptığı açıklamada sigaranın bireylere ve topluma zarar verdiğini vurgulayarak, sevdiklerinin sağlığı için sigara kullanmamanın önemine dikkat çekti.

Niğde Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Bayraktar ise sigaranın zararları konusunda önemli bilgiler paylaştı. Dr. Bayraktar, sigaranın vücudun tüm organlarını olumsuz etkilediğini belirterek özellikle akciğerlerde meydana getirdiği hasarın ciddiyetine dikkat çekti. Ayrıca, sigarayı bırakmanın sağlık üzerindeki olumlu etkilerine de değindi.

Bayraktar, sigarayı bırakmak isteyenlerin destek alabilecekleri ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ve Niğde'deki sigara bırakma polikliniklerinin önemine vurgu yaparak, sağlık merkezlerindeki desteğin önemli olduğunu belirtti. Niğde'de bulunan Özbelde mevkiindeki Sağlıklı Hayat Merkezi 2'deki sigara bırakma polikliniğine başvurabileceklerini de ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar