Niğde'de 15 yaşında evlendirilen çocuk bakanlık korumasına alındı

Niğde'de 15 yaşında evlendirilen çocuk bakanlık korumasına alındı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Niğde’de 15 yaşında zorla evlendirildiğini açıklayan bir kız çocuğunun bakanlık tarafından koruma altına alındığını açıkladı.

Niğde’de 15 yaşında bir kız çocuğu, sosyal medyada küçük yaşta zorla evlendirildiğine dair paylaşımda bulundu.

Zorla evlendirilmek istenen kız paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün benim son günüm. Nefes aldığım, gülümsediğim son gün. Bir kız çocuğunun, küçük bir gelinin ölüm hikayesi. Yarın en güzel makyajı yapacaklar, kendi ellerimle seçtiğim bembeyaz kabarık kefenimi giydirecekler bana. Cenaze evinde herkes sanki benim cenazem değil de düğün evi gibi cıvıl cıvıl olacaklar. Sanki 15 yaşındaki bir çocuğun katili değillermiş gibi... Evet ben evleniyorum. Acı içerisinde ellerimde kına varken size bu satırları yazıyorum. Siz aileniz yüzünden bir buçuk yıl taciz edilmek ve yarın tecavüz edilecek olmak nasıl bir his bilir misiniz? Sanmam..."

BAKANLIK KORUMA ALTINA ALDI

İHA'nın haberine göre konuyu takip eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçerek kız çocuğunun koruma altına alındığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Çocuğumuzun sosyal medyadaki paylaşımının hemen ardından Niğde İl Müdürlüğümüz harekete geçmiş ve çocuğumuz hakkında bakım tedbiri kararı alınarak Bakanlığımız kuruluşuna yerleştirilmiştir. İlgililer hakkında hukuki süreç Bakanlığımızca takip edilmektedir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar