New York'ta Gazze için 24 saatlik miting düzenlendi

New York'ta Gazze için 24 saatlik miting düzenlendi
New York'ta, Filistin destekçileri, Gazze'de sivillere yönelik katliamı durdurmak ve acil bir ateşkes sağlamak için 24 saatlik kesintisiz bir eylem başlattı.

New York Belediye binasının bahçesinde toplanan ABD'li aktivistler, Gazze'deki acil ve kalıcı ateşkesin sağlanması için kararlılıkla hareket ettiklerini belirtti.

Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitingde konuşmacılar, ABD'nin İsrail'e verdiği destek konusunda çağrıda bulunarak New York Belediye Başkanı Eric Adams ve şehir meclis üyelerinin dikkatini çekmeye çalıştı.

Bu mitinge destek veren bazı New Yorklu Yahudi asıllı Amerikalılar, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği "soykırım"ı protesto ederek vergilerinin bunu desteklemesine karşı çıktı.

Aktivistler, belediye binasının önüne dev bir afiş açarak Gazze'de yaşamını yitiren binlerce sivilin isimlerini sergiledi ve "Özgür Filistin", "Ateşkes, hemen şimdi", "Vergilerimizi İsrail'e gönderme", "Soykırımı destekleme" gibi sloganlar attı.

Mitingde konuşan Amerika İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) avukatlarından Burhan Carroll, Gazze'deki soykırımın sona ermesi için acil ve kalıcı bir ateşkesin önemine vurgu yaparak yerel politikacılardan bu konuda adım atmalarını istedi.

New Yorklu kadın Haham Abby Stein ise Yahudi inancında her insanın ilahi olduğunu anlamanın önemine değinerek, New York Belediye Meclisi'nin İsrail'i desteklemek için federal hükümete aktardığı milyonlarca dolarlık verginin sonlandırılması çağrısında bulundu.

Stein ayrıca, Ramazan ayının Gazze'deki açlığa dikkat çekmek için önemli bir fırsat olduğunu ve insanları Gazze için yardım etmeye teşvik etmenin önemine vurgu yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar