New York günü yükselişle kapattı

New York günü yükselişle kapattı
New York Borsası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar 3 faiz indirimi yapabileceğine dair devam eden iyimserlikle günü yükselişle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi 250 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,68 artarak 39.781,37 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,32 artışla 5.241,53 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,2 kazançla 16.401,84 puana ulaştı. Üç endekste de dünkü kapanış rekorları tazelendi.

Fed'in, yayımladığı tahminlere göre yıl sonuna kadar 3 faiz indirimi yapabileceği öngörüsüne rağmen, beklenenin üzerinde gelen enflasyona rağmen piyasalarda pozitif bir seyir izlendi.

Ülkede Philadelphia Fed İmalat Endeksi'nin martta 3,2'ye gerilemesine rağmen art arda ikinci ayda pozitif değer alması, sektörde genişlemenin devam ettiğini gösterdi.

ABD'de cari işlemler açığı geçen yıl yüzde 15,7 azalışla 818,8 milyar dolara gerileyerek olumlu bir tablo çizdi.

İmalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) martta aylık 0,3 puan artarak 52,5 ile 21 ayın en yüksek seviyesine ulaşırken, hizmet sektörü PMI ise 51,7 değerine gerileyerek azalış kaydetti.

ABD'de ikinci el konut satışları şubatta yüzde 9,5 artışla beklentilerin üzerine çıkarak son bir yılın en yüksek artışını kaydetti.

Öte yandan, Apple'a akıllı telefon pazarlarını tekeline aldığı iddiasıyla antitröst davası açılması sonucunda şirketin hisseleri yüzde 4'ten fazla değer kaybetti.

Bugün New York Borsası'nda işlem gören Amerikan sosyal haber ve tartışma sitesi Reddit'in hisseleri ise yüzde 48 yükseldi.

Micron'un dünkü bilançosunda beklentilerin üzerinde kar açıklamasıyla hisseleri yüzde 14'ün üzerinde artarken, diğer yarı iletken hisselerinde de yükseliş gözlendi. Nvidia hisseleri yüzde 1, TSMC ve Marvell Technology hisseleri yüzde 2, Broadcom hisseleri ise yüzde 6 civarında artış kaydetti.

ABD'li perakende zinciri Five Below'un hisseleri ise zayıf finansal sonuçlarının ardından yüzde 15'ten fazla düşerek borsada yaklaşık 2 yılın en kötü günlük performansını sergiledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar