New York borsası günü yükselişle kapattı

New York borsası günü yükselişle kapattı
New York Borsası, yükselişle günü tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, 260 puandan fazla değer kazanarak %0,69 artışla 38.503,69 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi %1,20 artışla 5.070,55 puana ve Nasdaq endeksi %1,59 kazançla 15.696,64 puana çıktı.

ABD'de makroekonomik veriler ve şirket bilançoları yatırımcıların dikkat odağındayken, hisse senetleri piyasasında olumlu bir seyir izlendi.

Ülkede bugün açıklanan verilere göre, imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), nisanda aylık 2 puan azalarak 49,9 ile 4 ayın en düşük seviyesine indi. Hizmet sektörü PMI ise nisanda geçen aya göre 0,8 puan azalarak 50,9 değerine geriledi.

Şirketlerin bilançoları açıklanmaya devam ederken, kargo ve lojistik hizmetleri sunan UPS'nin hisseleri, bu yılın ilk çeyreğinde gelirdeki düşüşe rağmen karının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi sonrası %2'nin üzerinde değer kazandı.

Savunma şirketi Lockheed Martin'in hisseleri ise şirketin gelir ve karının bu yılın ilk çeyreğinde beklentileri aşmasına rağmen %0,27 düştü.

Otomobil üreticisi General Motors'un (GM) hisseleri ise şirketin güçlü ilk çeyrek kazançlarının ardından bu yıla ilişkin kar beklentisini artırması sonrası %4'ün üzerinde yükseldi.

Gıda ve içecek şirketi PepsiCo'nun hisseleri ise şirketin finansal sonuçlarının beklentileri aşmasına rağmen %3'e yakın değer kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar