New York borsası günü yükselişle kapattı

New York borsası günü yükselişle kapattı
New York borsası, haftanın ilk işlem gününü yükselişle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, 250 puandan fazla değer kazanarak yüzde 0,67 artışla 38.239,98 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,87 artarak 5.010,68 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,11 kazançla 15.451,31 puana çıktı.

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerinin ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizlikler devam ederken, pay piyasalarında yoğun veri akışı ve büyük teknoloji şirketlerinin bilançolarının takip edildiği haftanın ilk işlem gününde olumlu bir seyir izlendi.

Analistler, ABD'de yarın açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), perşembe günü açıklanacak büyüme verileri ve cuma günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları verilerinin piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini belirtti.

Bu hafta ABD'nin teknoloji devlerinin açıklanması beklenen finansal sonuçlarının da sektör ve hisse bazlı oynaklığı artırabileceğine dikkat çeken analistler, özellikle Tesla, Meta, IBM, Microsoft, Alphabet gibi şirketlerin bilançolarının yakından takip edileceğini vurguladı.

Öte yandan, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisseleri, ABD, Çin ve Almanya gibi büyük pazarlarda bazı elektrikli araç modellerinin fiyatlarında indirime gitmesinin ardından yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetti.

ABD'nin en büyük cep telefonu operatörü ve internet sağlayıcısı Verizon'ın hisseleri ise, şirketin yılın ilk çeyreğinde beklenenden az abone kaybı yaşamasına rağmen gelir beklentilerini karşılayamaması sonrasında yaklaşık yüzde 5 düştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar