New York borsası günü yükselişle kapattı

New York borsası günü yükselişle kapattı
New York Borsası, ABD'de enflasyon verilerinin beklentileri aşmasına rağmen Fed'in bu yıl faiz indirimlerine başlayacağı beklentilerinin değişmemesiyle günü yükselişle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, 200 puanın üzerinde değer kazanarak yüzde 0,61 artışla 39.005,49 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 1,12 artarak 5.175,26 puana yükselirken, Nasdaq endeksi yüzde 1,54 kazançla 16.265,64 puana tırmandı.

ABD'de bugün açıklanan enflasyon verileri, piyasalarda pozitif bir seyir izletti. TÜFE, şubatta aylık bazda yüzde 0,4 artarken, yıllık bazda ise yüzde 3,2 artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Çekirdek TÜFE de aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 3,8 artışla beklentileri aştı.

Analistler, tahminlerin üzerinde gelen enflasyon verilerine rağmen Fed'in faiz indirimlerine bu yıl başlayacağına yönelik beklentilerin değişmediğine işaret etti. Fed'in mart toplantısında politika faizini sabit bırakması beklenirken, faiz indirimine başlama ihtimalinin mayısta yüzde 11 ve haziranda yüzde 60 olarak fiyatlandığını belirtti.

Yatırımcıların dikkati perşembe günü açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Fed'in gelecek haftaki para politikası toplantısına çevrildi.

Teknoloji hisselerinin yeniden yükselişe geçtiği bir günde, ABD'li çip şirketi Nvidia'nın hisseleri yüzde 7'nin üzerinde arttı. Oracle'ın hisseleri, finansal sonuçlarının beklentileri aşması sonrası yaklaşık yüzde 12 değer kazandı.

Ancak, ABD'li uçak üreticisi Boeing'in hisseleri yaşanan güvenlik ve üretim sorunları nedeniyle yüzde 4'ün üzerinde düşüş yaşadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar