New York borsası günü yükselişle kapattı

New York borsası günü yükselişle kapattı
New York Borsası'nda günü yükselişle tamamlanırken, kapanışta Dow Jones endeksi yaklaşık 50 puan değer kazandı ve yüzde 0,13'lük bir artışla 38.726,33 puana yükseldi. Bu kapanış, endeksin dünkü kapanış rekorunu tazeledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,06'lık bir artışla 4.997,91 puana ulaşarak tarihi bir kapanış değeri elde etti.

Endeks gün içinde 5.000,40 puana kadar çıkarak ilk kez 5 bin seviyesini aştı. Aynı zamanda Nasdaq endeksi yüzde 0,24'lük bir artışla 15.793,72 puana yükseldi.

Yatırımcılar, şirketlerin finansal sonuçları ve ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarındaki ipuçlarına odaklanırken, pay piyasalarında pozitif bir seyir izlendi. Fed Başkanı Jerome Powell'ın para politikasındaki gevşemenin beklentilerden daha geç olacağı sinyalini verdiği belirtilirken, diğer Fed yetkililerinin de benzer bir duruş sergilediği ifade edildi.

ABD Hazine Bakanlığı, 30 yıl vadeli 25 milyar dolarlık tahvil satışı gerçekleştirdi. Ülkede 10 yıllık tahvil faizi ise bugün 5 baz puan artarak yüzde 4,15'e çıktı.

Makroekonomik verilere göre, ABD'de işsizlik maaşı başvurularında bulunanların sayısı 3 Şubat ile biten haftada 218 bin kişiye gerileyerek beklentilerin altında kaldı. Ayrıca, ülkede toptan eşya stokları aralık ayında yüzde 0,4 artarken, toptan eşya satışları yüzde 0,7'lik bir artış gösterdi.

Kurumsal haberler arasında Disney, beklenenden daha iyi bir kar açıklarken, video oyunu geliştiricisi Epic Games'ten 1,5 milyar dolarlık hisse alacağını duyurdu ve şirketin hisseleri yüzde 11,5 değer kazandı. Ancak, PayPal'ın zayıf görünüm tahminleri sonrasında hisseleri yüzde 11'den fazla değer kaybetti. Çip tasarım şirketi Arm ise beklentilerin üzerinde kar ve gelir açıkladı, hisseleri yaklaşık yüzde 48 değer kazandı.

Bilanço açıklayan Philip Morris'in hisseleri ise bu yıl beklentilerin altında kazanç öngörmesi sonucu yüzde 2,7 düştü. Moody's'in kredi notunu düşürmesi ve şirketin operasyonlarını istikrara kavuşturmak için başkanını terfi ettirmesi sonrasında New York Community Bank'ın hisseleri yüzde 6,5 düştü. Ayrıca, Microsoft, Nvidia, Costco ve Uber'in hisseleri de bugün en yüksek seviyelerini gördü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar