New York borsası günü düşüşle kapattı

New York borsası günü düşüşle kapattı
New York borsası, yarın açıklanacak istihdam raporu öncesinde düşüşle günü tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, 500 puanın üzerinde değer kaybı yaşayarak yüzde 1,35 azalarak 38.596,98 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 1,23 azalışla 5.147,21 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,4 kayıpla 16.049,08 puana indi.

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin ipuçları ararken, pay piyasalarında olumsuz bir seyir izlendi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuru sayısının beklenenden fazla artış göstermesi, dış ticaret açığının artması ve işten çıkarmaların yüksek seviyede olması gibi makroekonomik veriler, yatırımcıların tedirginliğini artırdı.

Petrol fiyatlarının son dönemdeki yükselişi, enflasyon endişelerinin artmasına neden oldu. ABD dolarının diğer para birimlerine karşı değer kaybetmesi de petrol fiyatlarının yükselmesine katkı sağladı.

Fed'in faiz oranlarını düşürmeyi geciktireceği endişesi, yatırımcıları tedirgin ederken, yarın açıklanacak mart ayı istihdam raporunun beklentileri şekillendirmesi bekleniyor.

Fed yetkililerinin açıklamaları da piyasaların odağında yer aldı. Bazı Fed yetkilileri, faiz indirimi için acele edilmemesi gerektiğini vurgularken, diğerleri ise enflasyonun hedefe ulaşmadığı sürece faiz indirimi yapılmaması gerektiğini belirtti.

Teknoloji şirketlerinin hisselerindeki düşüşler, piyasalarda dikkat çekti. Alphabet'in yapay zeka odaklı arama hizmeti için uygulama ücreti düşünmesi ve yarı iletken şirketlerinin hisselerindeki değer kaybı, piyasalarda endişe yarattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar