New York borsası günü düşüşle kapattı

New York borsası günü düşüşle kapattı
New York Borsası bugün düşüşle günü tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi %0,08 azalarak 39.282,33 puana gerilerken, S&P 500 endeksi %0,28 düşüşle 5.203,58 puana ve Nasdaq endeksi %0,42 kayıpla 16.315,70 puana geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi zamanlaması hakkında daha fazla ipucu arayışındaki yatırımcılar, ABD'de açıklanan veriler ve Fed yetkililerinin açıklamalarına odaklandı. Bu durum, pay piyasalarında kapanışta negatif bir seyir izlenmesine neden oldu.

Bugün açıklanan verilere göre, ABD'de dayanıklı mal siparişleri şubatta piyasa beklentilerinin üzerinde %1,4 artış kaydetti. Ancak, Conference Board Tüketici Güven Endeksi martta 0,1 puan azalışla 104,7'ye geriledi.

Fed yetkililerinin açıklamaları da yakından izlendi. Bazı banka yetkililerinin dünkü açıklamaları, Fed'in ilk faiz indirimine haziran ayında gitme olasılığının %58'e gerilemesine neden oldu.

Analistler, hafta boyunca Fed yetkililerinin söylemleri ve önemli verilerin izleneceğini belirtirken, özellikle büyüme verileri ve kişisel tüketim harcamaları gibi Fed'in gelecek adımlarına ışık tutabilecek göstergelere dikkat çekti.

Diğer yandan, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya şirketi, emlak sektöründeki dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandıktan sonra Nasdaq borsasında işlem görmeye başladı. Şirketin hisseleri, ilk işlem gününde %50'nin üzerinde değer kazandı ve günü %16,1 artışla tamamladı.

ABD'li teknoloji devi Apple'ın hisseleri ise Çin'deki iPhone sevkiyatlarının şubat ayında yıllık yaklaşık %33 düşmesiyle birlikte yaklaşık %1 değer kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar