New York Borsası, günü düşüşle açtı.

New York Borsası, günü düşüşle açtı.

Dow Jones endeksi açılışta 300 puanın üzerinde bir değer kaybı yaşadı ve yüzde 0,78 azalarak 39.256,27 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,75 düşüşle 5.204,29 puana gerilerken, Nasdaq endeksi yüzde 1,21 kayıpla 16.199,24 puana indi.

Ülke genelinde ekonomik faaliyetlerin güçlü olduğuna dair veriler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziran ayında faiz indirimine gitme olasılığını azalttı ve bu da hisse senedi piyasalarında açılışta negatif bir eğilim gözlendi.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamaların açıklanan makroekonomik verilere bağlı olarak dalgalanmaya devam ettiğini ve Fed'in haziran ayında ilk faiz indirimine gitme olasılığının yüzde 58'e düştüğünü belirtti.

Banka yetkililerinin para politikasıyla ilgili açıklamaları ve bu hafta açıklanacak verilerin, Fed'in faiz indirimi zamanlaması hakkında daha fazla ipucu verebileceği düşünülüyor. Ayrıca, 5 ayın en yüksek seviyesine ulaşan petrol fiyatlarının enflasyon baskılarını artırdığı da gözlemlendi.

ABD'nin 10 yıllık hazine tahvili faizi de yüzde 4,4'ün üzerine çıktı.

Öte yandan, ABD hükümetinin Medicare Advantage planlarına yapılan ödemelerde artış oranını duyurmasının ardından sağlık sigorta şirketlerinde kayıplar yaşandı. UnitedHealth ve CVS Health hisseleri yüzde 6 değer kaybederken, Humana hisseleri yüzde 9 geriledi.

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın hisseleri, 2024'ün ilk çeyreğinde otomobil teslimatlarının beklentilerin altında kalmasının ardından yüzde 6'dan fazla düştü.