New York borsası güne yükselişle başlangıç yaptı

New York borsası güne yükselişle başlangıç yaptı

New York Borsası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararını açıklayacağı haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi 100 puanın üzerinde artarak yüzde 0,29 oranında yükselerek 38.826,93 puana ulaştı.

S&P 500 endeksi ise yüzde 0,74 artışla 5.154,77 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,14 kazançla 16.154,92 puana yükseldi.

Fed'in bu hafta yapacağı para politikası toplantısı yatırımcıların odağında yer alırken, pay piyasalarında haftanın ilk işlem gününün açılışında pozitif bir seyir izlendi.

Analistler, geçen hafta beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verilerinin Fed'in faiz oranlarını düşürmeye başlamasının tahmin edilenden daha uzun sürebileceği yönündeki endişeleri artırdığını belirtti.

Fed'in bu hafta faiz oranını değiştirmesinin beklenmediğini ifade eden analistler, politika karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaların Bankanın gelecekteki politikasına dair ipucu verebileceğini ifade etti.

Ayrıca, ABD'nin 10 yıl vadeli tahvil faizi yüzde 4,32'yi aşarak, yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesini gördü.

Öte yandan, Apple'ın akıllı telefonlarında Google'ın "Gemini" adlı yapay zeka sohbet robotunu kullanabileceği yönündeki haber sonrasında Alphabet'in hisseleri yüzde 6'ya yakın yükseldi. Apple'ın hisseleri de yüzde 2'nin üzerinde arttı.

Nvidia'nın hisseleri de şirketin yapay zeka alanındaki son güncellemelerini paylaşmasının beklendiği konferans öncesinde yaklaşık yüzde 4 değer kazandı.