New York borsası güne yükselişle başladı

New York borsası güne yükselişle başladı

New York borsası, güne yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, 100 puanın üzerinde bir değer kazanarak yüzde 0,32 artışla 38.784,30 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,54 artışla 5.132,38 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,72 kazançla 16.147,32 puana ulaştı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell'ın Kongre'de yapacağı açıklamaların beklendiği bir ortamda, pay piyasalarında olumlu bir seyir izlendi. Powell, dünkü sunumunda faiz indirimi için acele etmeyeceklerini, ancak uygun bir zamanı olduğunda bunu yapabileceklerini belirtmişti. Enflasyonun hedefe inmesi için daha fazla kanıt beklediklerini vurgulayan Powell, bugün de ABD Senatosu'nda sunum yapacak.

Fed Yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, enflasyonun hedefe doğru ilerlemesi durumunda politika faizini kademeli olarak düşürmenin uygun olabileceğini belirtti.

Makroekonomik verilere bakıldığında, ABD'de işsizlik maaşı başvurularında artış yaşandığı, süregelen işsizlik maaşı başvurularının kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştığı görülüyor. Ayrıca, ABD'nin dış ticaret açığının 67,4 milyar dolarla 9 ayın en yüksek seviyesine çıktığı kaydedildi.

Tarım dışı iş gücü verimliliği geçen yılın dördüncü çeyreğinde artış gösterirken, birim emek maliyeti de arttı. ABD'nin bölgesel bankalarından New York Community Bank ise güncellenmiş finansal bilgilerini yayımladı ve hisselerinde yaklaşık yüzde 14'lük bir artış yaşandı.