New York borsası güne yükselişle başladı

New York borsası güne yükselişle başladı
New York borsası, güne yükselişle başladı ve açılışta pozitif bir seyir izledi.

Dow Jones endeksi açılışta yaklaşık 100 puanlık bir artış gösterdi ve yüzde 0,25'lik bir artışla 37.847,21 puana ulaştı.

S&P 500 endeksi de yüzde 0,19 artışla 5.031,52 puana çıkarken, Nasdaq endeksi yüzde 0,14'lük bir kazançla 15.705,70 puana ulaştı.

Yatırımcılar, ekonominin durumu hakkında ipuçları aramak amacıyla açıklanan verilere ve şirket bilançolarına odaklanırken, pay piyasalarında olumlu bir seyir gözlendi.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerin fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ettiğini belirtti.

ABD'de Philadelphia Fed İmalat Endeksi'nin nisan ayında 15,5'e yükselerek Nisan 2022'den bu yana en yüksek değerini aldığı gözlendi. Piyasa beklentilerinin üzerinde gelen bu endeks, sektördeki genişlemenin devam ettiğine işaret etti.

Geçen hafta bir önceki haftaya göre değişim göstermeyerek 212 bin olan ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Fed yetkililerinin açıklamaları da yakından takip edilirken, New York Fed Başkanı John Williams faiz indirimi konusunda acil bir ihtiyaç olmadığını belirtti ve faiz indirimlerinin ekonomik aktiviteye göre belirleneceğini vurguladı.

Kurumsal tarafta ise, bugün bilançosunu açıklayan Tayvan merkezli yarı iletken şirketi TSMC'nin kar ve gelirinin beklentilerin üzerinde olduğu bildirildi. Ancak, şirketin hisseleri, yapay zeka uygulamalarında kullanılan gelişmiş çiplere olan güçlü talebe rağmen, ilk çeyrekteki gelir ve kar artışlarına rağmen yüzde 5'e yakın bir değer kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar