New York borsası güne karışık seyirle başladı

New York borsası güne karışık seyirle başladı

New York borsası, bugün karmaşık bir seyirle açıldı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,13'lük bir artışla 39.054,58 puana yükseldi. S&P 500 endeksi ise yüzde 0,03'lük bir düşüşle 5.173,49 puana gerilerken, Nasdaq endeksi yüzde 0,28 oranında bir azalışla 16.220,11 puana geriledi.

ABD'de dün açıklanan şubat enflasyon verileri, beklentilerin üzerinde gelmesine rağmen, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziranda faiz indirimlerine başlayabileceği beklentileriyle birlikte, pozitif bir hava devam etti. Ancak, yeni işlem gününün açılışında karışık bir seyir izleniyor.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubatta aylık bazda beklenenin üzerinde yüzde 0,4 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 3,2'lik bir artış kaydedildi. Bu verilere rağmen, para piyasalarında Fed'in mart toplantısında faiz politikasını sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, faiz indirimi ihtimalinin haziran ayında yüzde 55 olduğu belirtildi.

Analistler, ABD'de yarın açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve perakende satış verilerinin piyasaların odağında olacağını ifade ediyor.

Teknoloji hisselerindeki dalgalanma sürerken, dün toparlanma gösteren Nvidia'nın hisseleri bugün yüzde 3'ün üzerinde düşüş yaşadı. ABD'li teknoloji şirketlerinden Meta'nın hisseleri yüzde 1'in üzerinde, Apple'ın hisseleri ise yaklaşık yüzde 1 oranında değer kaybetti.